keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Pakkasta, pakkasta

Kait se on pikkuhiljaa karistettava Kuuban pölyt mielestä ja alettava vaan totutella talveen täällä. Siinä sitä tosiaan onkin totuttelemista kun tämmöset pakkaset jyllää . Harmi että on näin kamalan kylmää,  -20 nytkin. Minä kyllä tarkenen ulkona. Lisään vaan tumppua ja villahousua, mutta koiran kanssa on pitkät mettälenkit näillä keleillä unohdettava.  Kyllä me maanantaina pakkasesta huolimatta metässä oltiin mutta tänään ei enää tarennut lähteä kun pakkasmittari vaan kipusi ylöspäin ja ylöspäin, hrrrr.
Onnilla pakkaa keräntymään lumi kikkareiksi tassujen alle ja sitte kun se niitä nuoleskellen koettaa irrottaa  niin siitähän se vaan homma pahenee. Tassut kastuu ja lunta tarttuu entistä enemmän. Jonkinmoiset tossut pitäis Onnille hankkia. Suostuukohan tuon ikänen, 6.v koira enää edes semmosia pitämään ? Saa vinkata mistä moisia tossuja saattaisi saada.

Vielä viikonloppuna kun ihan näin jäätävää ei ollut. Touhuttiin pihassa, tehtiin lumihommia innokkaina ja muutama lumienkelikin ilmesty takapihan hankeen...Lumityöt on mukavia ! Ainakin näin loman jälkeen tuntuu siltä,  ja koska en muista kertaakaan niitä tehneeni tämän talven aikana. Vielä ei siis maistu puulle, he tai lumelle .)




Tammikuulle osuu kahet synttärit. Mun omat ja sitte pikku-miehen synttärit
Aika tuntuu menevän ihan liian nopeesti. Ajankulun huomaa kun näitä pikkusia kattoo...tuokin marakatti menee ensivuonna eskariin. Voi hyvää päivää, ha haahaa, ja mummi ei vanhetu lainkaan, paitsi ulkosesti pikkasen, mutta se ei haittaa kun mieli vaan pysyy nuorena, heh 



Kahvikupissa muumipeikolla on kaulahuivi...mitä ihmettä eikö ne nukukkaan talviunta ?

Kaulahuivista sujuvasti borssikeittoon...


Keittelin jättikattilan borssikeittoa edellisyönä kun uni taaskaan tullut! Vaikuttaa varmaan aikaero  vieläkin :). Borskeitto on talven parasta ruokaa. Tänäänkin vielä söin sitä hyvällä ruokahalulla ja eilenkin söin sitä Aitoissa eväänä. Riitoisaa herkkua -ja kevyttä. En laita keittoon lainkaan lihaa, vaikka nykyään lihaa jonkinverran syönkin. Sen sijaan lisään keiton päälle raejuustoa :) ja venäläistä suolakurkkua


Kasvisborssikeitto

4 punajuurta
Puolikas valko-tai punakaali ( pieni )
1 sipuli
2 isoa porkkanaa
puolikas palsternakka
3 valkosipulinkynttä
kasvisliemikuutio
vettä
2tl punaviinietikkaa
4 laakerinlehteä
1tl rakunaa 
suolaa
pippureita maun mukaan

Kuori juurekset ja raasta karkeaksi raasteeksi 
kuulota kaikkia pannulla hetki ja lisää lopuksi suikaloitu kaali joukkoon
laita kaikki ainekset kattilaan ja vettä niin että peittyvät
kiehauta nopeasti ja anna sen jälkeen hautua miedolla lämmöllä pari tuntia
tai vaikka neljäkin
Yön yli nukuttuaan on keitto vieläkin parempaa, nams

Koristele valmis keitto tuoreilla yrteillä, lusikoi smetaanaa ja suolakurkkukuutioita päälle




Maalailut on aloitettu ! Siivistä ja höyhenistä..

Siivistä puheenollen.. Kaunis ja nöyrä kiitos kaikista ihanista viesteistä joita olen saanut siipien ostajilta. Tästä on taas hyvä jatkaa...

Jos sitä sitte hipsis vaikka saunaan vaihteeks lämmittelemään....

Maarit

16 kommenttia:

  1. Koiran tossuja saa ihan vaikka eläinkaupoista. Tosin uskoisin, että osaisit tehdä sellaset itekin, kun oot niin kätevä. Jotain fleeceä vaan ja tarranauhalla kiinni.

    Meillä koirat ei ulkona muuta kuin pikaisesti käyvät... eivät kerta kaikkiaan tarkene, vaikka päällä olis villapukua ja toppapukua päällekkäin (juu, siis koirilla!). Ehkä ne tossut auttais meilläkin, ja sitten pitkäpunttiset puvut. Mutta no, ootellaa lämpimämpiä kelejä...

    Voisitko laitella ton keiton ohjetta? Siinä voiskin olla kiva keitto tehtäväksi, en muista että olisin koskaan tehnyt.

    Niin ja tervetuloa vaan takaisin tänne karuun kylmyyteen... on varmaan melkoinen lämpötilaero, kun sieltä lämpimästä tulee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ohjeesta ! huomenna koetan vääntää koiralle töppöset :)
      Lisäsin keiton ohjeen tuonne tekstin sekaan. Lisään omassa keitoksessani veden kanssa purkin yrteillä maustettua tomaattimurskaa. Lisäksi saatan lisätä myös omenan raastettuna. Eilen Aitoissa kuulin että Venäläiset käyttää etikkapunajuuria, ja niin taidan laittaa itekki ensi kerralla.
      Tämä on kyllä kokeilemisen arvonen keitto ja tosiaan paranee vaan vanhetessaan

      Poista
    2. Kiitos ohjeesta! Sulla siis ilmeisesti on raakaa punajuurta? Mä muistelen, että jossain ohjeessa tosiaan olis tota etikkapunajuurta käytetty - ehkä tähän sopis kumpi vaan.

      Niihin koiran tossuihin löydät varmasti ohjeita netistä. Tosin luulen, että sun tyyli on ennemminkin soveltaa ohje omasta päästä. ;) Mutta esimerkiksi tästä Maijan postauksesta löytyy linkki yksiin tossuihin: http://taajamafarmari.blogspot.fi/2016/01/tarvinko-sita-oikeasti-pohdintoja.html (linkki on aika loppupuolella postausta)

      Poista
  2. No jopas on herkun näköinen kakku!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kermakakku jossa ympärillä kit kat patukoita ja "sisällä " m&m namuja. Hyvää oli <3

      Poista
  3. Oikein paljon onnea synttärisankareille ♡

    VastaaPoista
  4. Piti ihan pyyhkäistä kuolatippa pois suupielestä, niin hyviltä näyttää kaikki herkkuruoat ja leivonnaiset.
    Mukavia pakkaspäiviä!

    VastaaPoista
  5. Lämmintä ylle ja tassut peiton alle lenkin jälkeen!
    Kuumaa juomaa ja hurmaava talven taika vie mennessään!
    Käsittämättömän kauniit höyhenet ja siivet sinun siveltimestäsi syntyvät!

    VastaaPoista
  6. Kyllä tämä kylmyys on nyt niin hyytävää, että oksat pois, eikä meidän kultsu ja kisut tykkää. On sulla muuten mielettömän kauniit hampaat, aivan pakko todeta. :)

    Hih Muumeissa oli se yksi jakso, jossa heräsivät talviunilta jonkun häiriötekijän vuoksi, vai oliko jopa useampi jakso. Taisivat silloin riehaantua ja käydä hiihtämässä ja kaikkea, en ole kyllä täysin varma. :) Vuosia on jo siitä, kun pienimmät muksut katsoivat Muumeja, niin se aika rientää, haikeaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen aamulla ei koira edes halunnut pihalle vaikka yleensä on hyvinkin innokas lenkkeilijä. Pitää vaan toivoa että lauhtuis ja päästäis taas metsään kinkkua sulattelemaan, hi :)

      Poista
  7. Onnea syntymäpäiväsankareille♥ Minunkin synttärit osuvat tammikuulle..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi, meillä taitaa olla synttärit samana päivänä :)24.1

      Poista
  8. Suloiset kuvat, koira ja sinä :) Ja ihana oli katsoa myös Kuuban kuvat. Niin värikästä!

    VastaaPoista
  9. Meillä tänä aamuna yksi talven kylmimmistä aamuista, -29 astetta, hrr...Putket jäässä ja hetken päästä nenä, kun astui ovesta ulos.

    Noi talvimukit on tosi ihania ♥ Mullakin on niitä muutamia, mutta ne on tuolla ei käytössä-olevien joukossa, kun niitä ei enää saa ostettua kaupasta. Mä olen nääs jaotellut mun muumimukit tälleen.

    Syötävän hyvännäköinen muuten toi pikku miehen synttärikakku, lurps...

    VastaaPoista

Kommentti näytetään hetken kuluttua