maanantai 7. tammikuuta 2019

Maistuuko kaunis ruoka paremmalta

 Kasvisten kauneudesta ei voi kiistellä. Useimmat kasvikset ja juureksethan on kauniita ihan sellaisenaan ja mehän syömme silmillämme jo ennen kuin olemme edes maistaneet ruokaa. Maku on tottakai tärkein, mut ekaks ainakin minä katon lautasannoksen ulkonäköä.


Tänään meillä ruuaksi hapanimelää kiinalaista wokkia. Nopea,kevyt, helppo, kaunis ja vielä hyvääkin

HAPANIMELÄ BROILERWOKKI

*  250g broilerin suikalelihaa ( maustamatonta )
* öljyä paistamiseen
* 1 murskattu valkosipulin kynsi
* pala purjoa
* varsiselleriä
* 1 hienonnettu sipuli
* paprika pieninä paloina
* purkki omaan liemeen säilöttyjä ananas viipaleita

KASTIKE

* Ananas purkin liemi
* 2rkl soijakastiketta
* 2tl viinietikkaa
 (* l rkl aasian fondia)
* 4tl sokeria ( vähempikin riittää sillä ananaksen liemi on makea )
* 2tl ohratärkkelysjauhoja ( ohrakas tai maizena )

Kuumenna öljy pannussa ja kuulota sipuli ja purjo. Lisää kana ja paista kypsäksi. Lisää joukkoon paprika ja jatka paistamista noin 3-4 min.
Sekoita kastikeainekset ja kaada ne joukkoon. Lisää paloitellut ananasrenkaat ja jatka keittämistä pienellä lämmöllä vielä noin. 5 min kunnes kastike sakenee.

Wokkiin voi lisätä myös pähkinöitä. Mulla oli ainostaan suolapähkinöitä kaapissa joten laitoin niitä kourallisen ja hyvä tuli. Ihan lopuksi lisäsin tähän vielä jääsalaattia väriä antamaan. Pöydässä voi halutessaan lisätä annokseen vielä makeaa chilikastiketta.

Hyvää keitetyn riisin kanssa tai jos tykkää nuudeleista niin kuin me, niin valmiiseen wokkiin voi lisätä kypsät nuudelit ja hämmentää kaikki sekaisin. Hyvää sekin.

Meillä käytetään kikherne nuudeleita, nam !




 Jälkkäriksi

Maissipuuroa mustikoilla ja tuoreilla taateleilla höystettynä



Viikonloppuna oli vähän toisenlainen ruokaretki 

Lauantaiaamuna lähdettiin merenrantaan kuvailemaan. Ajeltiin upeassa auringonpaisteessa Poriin. Haahuiltiin ja kuvailtiin sekä Reposaaressa että Yyterissä. Upeita paikkoja kumpainenkin. Mitään ei tällä reissulla syöty, juotiin vaan kaakaot kermavaahdolla siellä rannassa. 

Just ku piti alkaa taas katteleen noita ruokia terveellisemmäksi, ni sitte kuitenkin juo saavillisen kaakaota kermavaahdolla :D.

 Oon kuitenkin sitä mieltä, että arki on arkea ja tämmöset erikoisjutut, kuten tässä nyt koko mennyt  viikonloppu, ni on sellasta juhlaa ettei silloin kannata haaskata energiaa sen miettimiseen, että mitä voi syödä ja mitä ei. Jos arkena on ruokavalio kutakuinkin reerassa ni juhlahetkinä voi olla miettimättä. Mikään ei kaadu yhteen eikä vielä kahteenkaan kertaan. 

Eläköön siis elämän pienet tähtihetket !








Saarikierrokselta kun kotiuduttiin, oli miehellä vielä yksi yllätys hihiassa. Oli varannut pöydän Turun viikinkiravintola Haraldista. Mies sai ennen joulua lahjaksi lahjakortin tuonne. lahjakortti piti sisällään rakkausmenun kahdelle, kaikkine höysteineen, alku ja jälkiruokineen.

 
Alkupalalla oli jos vaikka ja mitä. Herkullista !


Pääruuaksi oli joko kala tai liha. Otin kalan joka oli kuhaa ja mies valitsi lihan

Aivan mielettömän hyviä kumpainenkin annos




...Ja vielä jälkiruokia päreellinen


Ruokajuomaksi kuului vesi mutta me tilattiin pullo punkkua pöytään ja olipa muuten hyvää sekin !
 

Tosin siitä punkusta johtuen meidän piti jäädä Turkuun hotelliin yöksi. 

Ei paha ! ja mitä kahden ihmisen on väliä missä ne nukkuu kun kotona ei odota ketään

Ex Tembore jutut on just niitä parhaita !

Ostettiin ärrältä hammasharjat ja se oli siinä 

Kolmeen saakka hillutiin Turun yössä ja aamulla herätiin kuitenkin ihan reippaina 



Ihan mielettömän hyvät ruuat oli Haraldissa. Koskaan aikaisemmin en ole käynyt, mutta aivan varmaan ei jäänyt viimeiseksi kerraksi. oijoi ihan tulee vesikielelle vieläkin kun aattelee, nams

Semmosia kuulumisia viikonloppuun !
Toivottavasti kaikilla muillakin ollut leppoisa viikonloppu.

Nyt mennään iloisesti kohti uutta viikkoa ja kohti uusia seikkailuja

mulla taitaa olla muutama " ihan oikea työpäiväkin " tällä viikolla.

Nyt kuitenkin maalaan vielä pikkasen omia hommia ja sittenhän alkaakin olla tämä maanantai aikas pitkälle taputeltu

Ihanaa ja reipasta viikon aloitusta kaikille.  Huomenna tehdään uunijuureksia ja paistetaan kalaa

Moikkamoi

Maarit

4 kommenttia:

  1. Minusta ruoan kuuluu olla kaunista, se herättää paremmin kiinnostuksen ruokaa kohtaan. Väritön ruoka on ihana blääh! Hei ihanaa toi teidän ex-tempore meno, tykkään <3
    Kivaa viikkoa Maarit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. kerran sain jossaki hotellissa niin rumaa ruokaa että ruokahalut kaikkos saman tien :) Pelkkää ruskeeta eikä mitään vihreetä. Ex Temborereissut on kyllä kivoja !!

      Poista
  2. voi kun tuo sun ukkokulta on niin hönön näköinen hyvällä tavalla, mutta juhlissa kengät jalkaan, jos naisella korkkarit ei ukkokulta voi tossukoida sukilla. Hyvää alkanutta vuotta ja ihania ruoka-annoksia ja kuvia t. Lilli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah ! sellanen mussukka :D Ja noista kengistä...kellään muulla ei koskaan kenkiä kotipippaloissa, paitsi mulla :D

      Poista

Kommentti näytetään hetken kuluttua