perjantai 4. tammikuuta 2019

Mitäs ruokaa tuli ostettua...

Joo, eli viime postauksessa oli puhetta ruuasta ja siitä, että pitäis alkaa kattella vähän mitä sinne suuhunsa pistää. Siihen miks kirjoitan siitä täällä, on syynsä.
Marraskuussa nimittäin oli kodin kuvalehdessä juttu minusta ja korteista. Jutun jälkeen sain naisilta aivan älyttömän määrän viestejä. Sain s-postia, tekstareita ja jopa käsin kirjoitetun kirjeen <3

Kaikki viestit tosin koskivat aivan muuta kuin taidetta, jota siinä lehtileikkeessä esiteltiin. Eli, viestit koskivat mun ulkonäköä. Ehkä mä sitte tosiaan näytin siinä kuvassa ihan " lapselta " :D, ja koska siinä kuitenkin oli mun ikäkin mainittuna, niin viestit koskivat ruoka, liikunta, kauneudenhoito ja muita vastaavia juttuja. Niinpä lupasin näille naisille palata asiaan joulun jälkeen.

Tässä sitä siis ollaan terveellisen ja herkullisen ruuan lähteellä.

Olen aina syönyt suht terveellisesti ja vältellyt kaikkea " kiellettyä " kuten sokeria ja vehnää. Joulun aikaan kuitenkin menee pakostakin ruokavalio sekaisin ja näin tammikkuussa sitä aina korjaillaan.

Sitten itse aiheeseen.... Elikkä millä täytin sen tyhjän jääkaapin ?

Nyt tulee pitkää settiä.... ! Jos sinua ei siis ruokajutut kiinnosta niin skippaa tämä heti :)




 Jos haluat ohjeet heti tehokkaaseen käyttöön, laitan listan mitä itse ostin kaupasta viikoksi eteenpäin
 Näistä ruuista saat tarmoa, voimaa, ja makunautintoja ja koska tänään on perjantai, niin aloitetaan kunnon lihapadalla.

-porkkanoita
-lanttua
-nauriita
-punakaalia
-sipulia
-palsternakkaa
-paprikaa
-varsiselleriä
-punajuuria
-Montaa erinlaista tomaattisäilykettä
-tonnikalaa
-lihaa
-jauhelihaa
-mantelimaitoa
-riisijauhoja
-riisinuudeleita

Näistä aineksista teen viikon jokaisena päivänä hyvää ja terveellistä paleotyyppistä ruokaa ja laitan ohjeet ja reseptit tänne, sinunkin maisteltavaksi


En ole mikään terveysguru, eikä tämä ole mikään laihdutuskuuri, vaan kokonaisvaltainen hyvänolon ruokavalio jolla olen aina pitänyt itseni kunnossa ja terveenä.

Tosin jos nainen edes vähän liikkuu, syö vaan oikeeta ruokaa ja samalla välttelee niitä sokeriherkkuja ja pullamössöjä niin laihtuu kyllä väkisinkin :)


 Aloitetaas aamupalasta.

Usein jos en jaksa tehdä aamulla smoothieta niin syön heti aamusta eiliseltä jäänyttä ruokaa, jep, siis ihan kunnon ruokaa heti aampalaksi. ( kun oltiin muutama vuosi sitten Thaimaassa pienellä saarella, niin siellä oli aamupalalla täysi kattaus oikeeta ruokaa, eikä mitään minkä länsimaalaiset mieltävät aamupalaksi )
Mulle ainakin aamupala on päivän tärkein ateria. Jos en syö aamupalaa  niin kuuden jälkeen illalla alkaa, ei varsinaisesti nälkä, vaan napostelun tarve. Olenkin ajatellut, että elimistö haluaa jokatapauksessa tietyn määrän energiaa päivässä, ja jos se on jäänyt aamulla vajaaksi niin kroppa haluaa täyttää sen vajeen ennen nukkumaanmenoa.

Tämän olen huomannut siis usein, ja monasti tässä kiireisen syksyn aikana ihmetellyt " koko ajan tekee mieli jotain " oloa, kunnes muistanut, että aamupala jäi syömättä. Jos vastaavasti syön tuhdisti aamulla, niin välttämättä ei ole nälkä koko päivänä ja silloin pitää oikein illalla miettiä, että olenko syönyt tänään muuta kuin sen aamupalan.

Kannatan siis kunnollista aamupalaa.

Jos suusta ei saa aamuisin mitään alas, niin turvautuisin smoothieihin.

Tämä aamusmoothie tasapainottaa verensokeria ja tekee solut onnellisiksi !

 - Banaani

- 1rkl heraproteiinijauhetta ( luontaituotekaupasta )

- 150g marjoja

-1tl sitruunaa

- 2 dl Riisi, soija tai mantelimaitoa

-1tl kanelia

-2rkl  kylmäpuristettua ekstra-neitsytoliiviöljyä ( kuulostaa varmaan hurjalta, mutta mä oon sitä mieltä, että naiset tarvii hyvänlaatuista öljyä voitelemaan sisältäpäin, hi ! )

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa, kunnes rakenne muistuttaa pirtelöä.

Voit vaihdella makua ja lisätä vaikka inkivääriä tai avokaadoa joukkoon. Muulla ei ole väliä, kunhan se sisältää proteiinijauheen ja öljyn

.....

Tässä mun tänaamunen aamupala

Sipulia, jauhelihaa, porkkanaa, varsiselleriä, nokare riisiä ja 1 kypsä punajuuri

Paista sipulit ja jauheliha. lisää porkkana, varsiselleri ja kasvislientä loraus. Anna kiehua hetki, kunnes porkkanat kypsyy.

Mausta haluamallasi tavalla ja nautiskele hyvällä omallatunnolla vaikka kaksikin annosta


 Siinä samalla kun paistinpannu jo valmiiksi kuumana, voi valmistaa lihapadan josta riittää muutamaksi päiväksi kahdelle,  ja jonka maku vaan paranee päiväpäivältä. Jos lämmität seuraavana päivänä kylmän padan, pane uuniin 180*:een noin 35 min ajaksi


Näitä laitoin itse

-noin 1 kg naudan palapaistia ja 1kg karjalanpaistia
-oliiviöljyä paistamiseen
-1l kasvislientä
-tölkki tomaattimurskaa ( mulla joku yrteillä maustettu ja tietty ilman sokeria oleva :)
-2 laakerinlehteä
-3 saloottisipulia
- valkosipulin kynttä
-1rkl kaprista
-3 porkkanaa
-3 vartta varsiselleriä
-suolaa ja pippuria

Pilko lihat suurehkoiksi paloiksi. Ruskista ne pannulla ja laita uunivuokaan tai suureen kattilaan. Lisää muut aineet, sekoita hyvin kiehauta. laske lämpöä ja anna hautua joko uunissa tai liedellä väh. 2h
Päälle iso nippu persilliaa. Tarjoile pata riisin tai perunan ja salaatin kera 

Ite tein tään aamulla, jätin hautuumaan ja lähdin metsään. Oma pata siis hautui 4h
Joskus tehnyt illalla ja jättänyt yöksi uuniin pienellä lämmöllä. Nam !

Tämä on loistava ruoka viikonlopuksi jolloin ei halua seistä lieden edessä. Tekee tarpeeksi suuren satsin perjantaina ja herkuttelee vielä sunnuntainkin. Tähän ei kyllästy. Niin herkullista !


Ja jottei elämä ois tylsää niin pitäähän sitä jotakin herkkuakin olla !

Karkeista riisijauhoista tehtyä vispipuuroa

- mansikoista ja mustikoita

Jos riisijauhosta tekee vispipuuron, niin sen saa kyllä jäähdyttää kunnolla ennen vispaamista.
Mulla ei meinannut vatkaantua lainkaan, kunnes kesken epätoivoisen vatkaamisen heitin sen hankeen:) tunniksi ja kun otin sieltä pois niin johan alkoi vatkaantua. 
Kylmänä siis !


 Vispipuuron ohje löytyy tuon pussin takaa ja aikas hyvä mannapuuron ohje siellä myös 


Kylmää vispipuuroa mantelimaidolla, nam !
Herkullinen välipala








Siinäpä viikonlopuksi herkkua kerrakseen.

Ne on luvanneet ihan kelpokelejäkin

Muistakaa ulkoilla ainakin pikkasen :)

Nälkä kasvaa syödessä, ja jos jo heti tänään tekee ihan vaikka vaan pikkuruisen lenkin, niin ensiviikolla sitä jo huomaa, että matkat ja aika on pidentyneet kuin huomaamatta. 

Ulkoilma on parasta lääkettä ihan kaikkeen !

 Ihanaa viikonloppua ihan jokaiselle !

Maarit

6 kommenttia:

  1. Ihania herkkuruokia ja täyttäviä myös. Uskon, että olet saanut paljon kyselyjä iästäsi, koska olet niin nuoren näköinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryhtiliike ruuan suhteen :D Yksi mummo kirjoitti, että näytän ihan lapselta ;D joo, enpä kuitenkaan usko että ketään sen tähden yhteyttä otti, vaan luulen että mun kuvat luo mielikuvan herkkyydestä ja positiivisuudestakin. Ulkonäköönhän vaikuttaa vahvimmin geenit ja positiivinen elämänasenne. toiseen voi vaikuttaa, toiseen valitettavasti ei. Positiivinen ihminen on aina kaunis ! Se kumpuaa sisältäpäin. Ulkoiselle olemukselle on aina tehtävissä paljonkin, ja jos edes yksikin näistä naisista saa edes pientä vinkkiä mun jutuista täällä, niin jaan niitä ilomielin. Mikään ei motivoi paremmin kuin toisen esimerkki ja kannustus. Naiset on kyllä niin ihania ja avoimia, että nöyräksi veti niitä viestejä lukiessa. Kaunis, pitkä käsinkirjoitettu kirjekkin vielä <3 Niin upeeta !

      Poista
  2. Saitpa ihania viestejä ja enpä ihmettele. Kaunis ja freesi olet. Itsellä alkoi myös ryhtiliike joulun mässyttelyn jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu <3 Itekki hämmästyin niistä viesteistä. Ihania <3 Me naiset ollaan niin samassa veneessä, että yhteinen ryhtiliike saattaa tuottaa tulostaki, hi !

      Poista
  3. Tuo on ihan totta, että "Mikään ei motivoi paremmin kuin toisen esimerkki ja kannustus". Tämä postaus tuli minulle niin hyvään saumaan. Aion kokeilla lihapataa heti ensi viikolla. Olen ollut ihan liikkumaton pitkään, kun ei ole ollut voimia liikkua ja kun ei jaksa, menee ruokavaliokin huonoksi. Nyt aloitan TAAS pienin askelin kulkemaan kohti parempaa, kun yksi väsymyksen syistä ole löytynyt ja olen saanut siihen apua. Kuullostaa varmasti hirveältä selittelyltä, mutta on totta joka sana.

    Jään mielenkiinnolla odottamaan sinun muitakin reseptejäsi ja ruokavinkkejäsi.

    Kiitos, Maarit ♥ Oot ihan paras ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että väsymyksen syy löytyi, sillä kaikkein karmaeinta on se kun voimat vaan hupenee ja väsyttää eikä syytä löydy. Tää pimeä aika luo muutenkin omat haasteensa kaikkeen olemiseen. Aamulla kun lahtee on pimeä ja illalla kun tulee kotiin on pimeä.Pienin askelin on hyvä aloittaa!Ite ulkoilmaihmisenä kuvittelen että metsä auttaa kaikkeen...mut jos ei ole metsää eikä muutenkaan viihdy ulkona talvella, ni kannattaa kuitenkin kokeilla edes pientä kävelylenkkiä raikkaassa ulkoilmassa. Jos vielä tulee pikku hihikin, niin on kyllä voittaja fiilis kun tulee kotiin lämpimään :)Mun syömiset on myöskin niin sekaisin että ryhtiliike on tosiaan paikoillaan ja kun kuitenkin tietää miten hyvä olo tulee terveellisemmästä ruuasta ni kyllä ihan itteäkin kummastuttaa, että miks sit kuitenkin ahtaa sisääsnsä kaikkea moskaa.....! Mut nythän tähän tuli stoppi ja yhessä ku edetään ni eiköhän se tästä taas tämäkin kaamos saada selätettyä. Siispä aamusmoothie ääntä kohti ja metsään ;D

      Poista

Kommentti näytetään hetken kuluttua