Siitä saakka kun muutama vuosi sitten sain mehulingon joululahjaksi, olen ollut jonkinlaisessa raakamehukoukussa. Joka päivä en toki jaksa mehuja vääntää mutta jos kaapissa on raaka-aineita joita muuten uhkaisi roskis, niin silloin viimeistään kaivan mehustimen esiin. Mun mehupuristin on aika iso ja ehkä vähän työläskin, noin puhdistuksen kannalta, ja senpä takia tulee usein tehtyä mehu blenderillä. Raaka-aineet ja vesi huristetaan sekaisin ja sen jälkeen vaan siivilöidään mehu lasiin.
Pohjaksi mehuihin laitan yleensä omenaa joka tehokkaasti häivyttää eri vihannesten makua.
Parasta on kuitenkin porkkanamehu ja sitä tuleekin juotua usein, nam
Porkkana sisältää paljon A- vitamiinia, joka on tehokas antioksidantti ! Siinä on myös C- vitamiinia joka parantaa vastustuskykyä ja hellii ihoa, sillä se vaikuttaa kollageenin tuotantoon. Eikä se pikkasen kellertävä värikään iholla paha ole, etenkään näin talvella.
Tänään laitoin :
* 6 porkkanaa
* 2 mandariinia
* 1 appelsiini
* pieni noin 1cm pala inkivääriä
Mulla on muutama hyvä ohje tallessa joilla voi aloittaa, vaikka ite teenkin vihermehut yleensä ajatuksella : kaikki jääkaapin sekalaiset aarteet sekaisin. Kurkun tynkä, kypsä käyttämättä jäänyt punajuuri,sellerinvarret, ruukkusalaatin jämät, parsa ja kukkakaalin jämät jne...
Ensimmäinen :
* kurkku
* Monta kourallista tuoretta pinaattia
* sellerin varsia
* pala inkivääriä
* pari omenaa
* lime jos tykkää vähän kirpeestä
Näistä tulee lasillinen tai kaksi pientä
Kaikki mehustimeen. Omenoista siemenkodat poistettuna ja lime sekä inkivääri kuorittuna.
Jos teet valmiiksi illalla, säilö kannelliseen astiaan, ettei vitamiinit karkaa !
Toinen :
* pari omenaa
* kurkku
* pari sellerinvartta
* vihersalaatti
******
Ja päivän ruoka
Puolikas merilohifilee josta puolet medaljongeiksi ja toinen puoli sähkösavustimeen
Savulohipasta:
* savulohta
* Pala purjoa
* aurinkokuivattua tomaattia
* basilika tuorejuustoa
*pastan keittovettä
* parmesanjuustoa
* basilikaa
Purjo ja aurinkokuivattutomaatti pannulle. Pyöritellään hetki ja lisätään tuorejuusto.
Jos liian paksua niin pastankeitto vettä loraus. Antaa kiehua hetken, lisätään lohi ja parmesaani
Huomiset eväät
Uunijuurekset ja lohimedaljonki kermaviilikastikkeella
Sittenpä ei muuta kun kaikki vaan energiaa hakemaan raakamehuista :D
Ihanaa tortai-iltaa kaikille <3
Maarit
Toihan on ihan tosi kätevää, kun saa hävitettyä mehuihin kaikki muuten huonoksi menevät vihannekset ja hedelmät. Minulla ei ole mehulinkoa, mutta tuo mehun teko blenderillä kiinnostaa. Siis vettä ja vihanneksia/hedelmiä blenderiin ja soseeksi ja sitten siivilän läpi. Paljonko tuota vettä pitää laittaa? hitsi, kun oon niin reseptien orja.
VastaaPoistaMoikka Krisse, laitoi ohjeet uuteen erilliseen postaukseen
PoistaVoihan nam tuota porkkanamehun väriä. Mies on meille tehnyt porkkanamehua omalla tavallaan ja lisäsi siihen vähän appelsiinia...oli muuten aika pirtsakkaa!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua kaunotar <3