torstai 1. kesäkuuta 2017

Yksi hauska ajanjakso elämässä ohi



 Viime kuukaudet on olleet kivoja ja erinlaisia....

Nyt on kuitenkin tullut taas aika jatkaa omaa uutta/vanhaa elämää eteenpäin.... Alkaa taas elää itselleen luontaisemmassa rytmissä. Soitella päivät ja taiteilla yöt, vai menikö se toisin päin .... Eikä tarvitse enää väkisin ( siinä koskaan onnistumatta ) mennä yhdeksältä nukkumaan.

Huomenna nimittäin pistän rensselit naulaan, pesen pensselit ja maalitelat lopullisesti ja sen jälkeen se oli taas hetkeksi siinä.

 Kaikki kauemmin blogia lukeneet tietävät että taiteilen varsinaiseksi työkseni, mutta aina välillä olen miehen firmassa maalarina. Hommat raksalla on mukavia, mutta mikä siinä on kaikkein mukavinta, on se, että näin levottomalle ihmiselle se on varsinaista aivolepoa. Tekee vaan mitä pyydetään. Ei tarvitse juuri ite miettiä mitään. Kittailee, hioo ja maalailee vaan. Jeps, no eihän se nyt  aina ihan noin mene, mutta siihen nähden aivolepoa kyllä, että heti maanantaina pitäisi alkaa virittäytyä jouluun ja pikkuhiljaa alkaa maalailla joulukortteja!  Tiptap...

Sitte ihan muihin juttuihin.

Raparperit kasvaa kohisten ja haettiinkin tuolta ojanpenkalta niitä aikamoinen satsi. Siellä ne koirankakan seassa kasvaa hyvin. Raparperit on tuolla tontin reunalla ja siinä alla pikkuinen maaläntti jota haukut käyttää vessanaan. Tarkkaan sai katsoa mihin astuu....
Taisin kuitenkin selvitä ehjin-nahoin, tai oikeastaan puhtain kengin, sillä minkäänlaisia ylläreitä ei tälläkertaa löytynyt kenkienpohjista !

Ulkona on älyttömän kylmä ja mieletön tuuli. Siitä huolimatta mieli on kevyt ja kesä kutkuttaa ajatuksissa. Raparperipiirakka viimeistään on se juttu joka saa hymyn huulille ja ajatukset kesään.

Teen piirakan aina vanhasta tottumuksesta mantelijauhoihin. Ohje on ajalta jolloin koetin saada Psoria kuriin gluteenittomalla ruokavaliolla. En silloin onnistunut sitä kukistamaan, mutta nyt kun mietin niin sehän on ollut täysin poissa jo monta kuukautta. Ei siis stessiä moneen kuukauteen. Siitähän se tulee. Mulla sitä on onneksi vain kyynärtaipeissa, ei muualla, eli todella vähän ja kuitenkin tosi ärsyttävä vaiva. No mutta, raksahommelithan on sitten olleet tässäkin mielessä pelkästään hyväksi mulle. Saa nähdä palaako kutina jo heti ensiviikolla, ha !




Raparperipiirakka

3 Munaa
2dl sokeria ( sokeria voi halutessaan vähentää koska mantelijauho aika makeaa )
1,5dl vettä
n. 5dl mantelijauhoja
150g voita
2tl leivinjauhoa
3tl vaniliinisokeria

Munat ja sokeri vaahdotetaan. lisätään vesi ja voi.Sen jälkeen jauhot joihin leivinjauho ja vaniilinisokeri on lisätty. Taikina vuokaan ja raparperit päälle. Uuniin 225* noin 30 min.

Helppoa, hyvää ja niiiin kesäistä, nam !





 **** 

Viikonloppuna käsiteltiin takaterassi neljännen kerran.
Jep, vuoden vanha terassi, ja jo neljä eri käsittelyä, uuups !
Moni varmaan muistaa, että viimekesänä kun tulin jostakin reissusta kotiin, niin sillä välin mies oli käsitellyt terassin kelonharmaalla puuöljyllä kahteen kertaan. Ilmeisesti juuri siinä kohtaa tapahtui virhe, sillä väri muuttui toisella kerralla vaaleansiniseksi. Näytti kuin järvi olisi ilmestynyt ikkunan alla. Se oli heti poistettava (mikä ei ollutkaan ihan pikku juttu.) No, kelonharmaa sai kyytiä ja terassi käsiteltiin uudestaan, nyt mustalla värillä mutta samalla aineella. Pinta pysyi hyvänä kesän, talven aikana se alkoi lähteä liuskoina irti ja nyt keväällä pestessä irtosi loputkin.
Taas hiomista ja pesua sekä uutta merkkiä mustaa. Tällä kertaa öljypohjaista. Sunnuntaina laitettiin, ja koska öljypohjaista niin kuivuminen hitaampaa, ja tietysti just sunnuntaina alkoi siitepöly lentää oikein kunnolla. Meillä oli siis illalla vihreä terassi. Paha yhdistelmä, kostea pinta ja siitepölyä täynnä. Annettiin sen kuivua rauhassa jonka jälkeen harjattiin ja sen jälkeen pestiin varovasti. Siitepöly lähti mutta väri onneksi ei, huh !. Kovanonnen terassi.


Yllä kuva ensimmäisen käsittelyn jälkeen...järvi ;D

Alla kuva miltä terassi näytti nyt, pesun jälkeen...




Nyt näyttää hyvältä !
Toivottavasti tämä oli nyt vähäksi aikaa viimeinen käsittely mitä tuolle tarvitsee tehdä


Jep, tulihan sitä juttua taas...

Sittenpä ei vissiin muuta kuin ihanaa ja niiiin tuulista torstaita kaikille. Laittakaahan kiviä taskuun jos menette ulos ;D


Terkuin, Maarit

10 kommenttia:

  1. Terassista tuli kaunis, kyllä ne paikat vain kuluvat.
    Oli varmasti välillä olla töissä raksalla.
    Kaunis asetelma pöydällä. Hyvän tuntuinen ohje piirakasta.
    Mulla oli kolmen vuoden vanhat mantelijauhot avatussa pussissa.
    Minä heitin ne muutama viikko sitten roskiin, ajattelin ettei tiedä vaikka olis joku mato siellä :( ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;) ite kanssa oon tyytyväinen terassin väriin. Kunpa vaan nyt pysyisi tuollaisena. Asetelmassa omenenkukkia. Mikä voisikaan olla kauniimpi. Harmi vaan että tänään sade piiskasi suurenosan kukista maahan.

      Poista
  2. No nyt kyllä näyttää terassi todella hyvältä. Kivaa paluuta omiin hommiin ja ainahan voit käydä miehen firman hommissa vierailevana tähtenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt tosiaan ollaan itekkin tyytyväisiä ja istutaan iltaisin kädet ja jalat ristissä toivoen, että pysyis tuollaisena eikä ainakaan enää tänä kesäbä tars sille tehdä mitään :)Joo, tuolla raksalla tosiaan juoksentelen vielä muutamaanotteeseen ennenkuin siitä lopullisesti erkaannun, mutta maalaushommelit loppuu tänään. Aina välillä on kiva kun voi tehdä jotakin muuta kuin aina sitä samaa omaa juttua.

      Poista
  3. Kaunista joka puolella! Älä sie stressaa.. (Paraskin sanomaan...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei steressiä eikä rupia ! Kahden viikon päästä tosin saattaa olla jo aivan eri juttu. Toivoa sopii että se joulu tänä vuonna löytyisi helposti ja ilman ressiä, hi!

      Poista
  4. Ohanat kuvat! Meillä on etuterassin maalaus edessä. Alakerran terassi vedettiin aikanaan kelonharmaalla petsillä ja siitä tuli läikykäs,vaikka maalarimestari väitti sekoittavansa kunnolla.
    Maalaushommat ovat meditatiivisiä, jos niitä ei tarvitse aamusta iltaan tehdä:)
    Minulla kävi ruusufinnin kanssa juurikin niin, että kun kehuin puolisolle hyväkuntoista ihoa kolmen kuukauden antibioottikuurin jälkeen, niin seuraavalla viikolla oli ekä näppylä keskellä nenää. Siis vannomatta paras:)
    Mukavaa jouluista askartelupuhdetta! Korttisi ovat niin ihania<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keloharmaasta tuli meilläkin läikykäs ja siksi mies veteli päälle sen toisen kerroksen, joka stten olikin liikaa ;D Ei enää tietoakaan kauniista kelohongan harmaasta, vaan tosiaan muistutti enemmän järveä. Vielä kun pinta oli jotenkin muovimainen niin kaikki vesi jäi siihen pinnalle pitkäksi aikaa.
      Apua, kolmen kuukauden antibioottikuuri, eikä vieläkään tullut hyväksi ! Kaikenmailman juttuja sitä onkin. Toivottavasti paranee pian....

      Poista
  5. Nyt näyttää terassi hienolta! Itse olen öljynnyt tuolla kelohongan harmaalla kasvulavat, eikä niistä tullut sinisiä, puun laatu ehkä vaikuttaa???
    Piirakkaohjeen otin talteen ja menee oitis testiin, kiitos :)

    Jouluisia ajatuksia viikkoosi :)

    VastaaPoista
  6. Hieno tuli terassista viimeinkin, kävin pitkästä aikaa täällä hain kovasti satukuvaa, jonka olit taiteillut seinään, mutta eipä löytynyt. Tai siis löytyi joitakin, mut ei sitä mitä etsin. Puuhevonen hakusassa ja näytti Teillä semmonenkin olevan, mutta tuskin myynnissä:) Mukavaa kesän jatkoa, ehkä nyt pikkuhiljaa lämpenee kun elokuuta kohti mennään.

    VastaaPoista

Kommentti näytetään hetken kuluttua