Metsä antaa nyt parastaan.
Käväistiin viikonloppuna molempina päivinä sienimetsässä ja iltaisin herkuteltiin kuin 5 tähden ravintolassa konsanaan.
Yö myöhään höpistiin, ryöpättiin ja keitettiin saalista.
Pakastin onkin nyt viikonlopun jäljiltä oikeen hyvin varustettu ainakin noiden sienten osalta.
Ihana sitten talvella keittää sienikeittoa ja käpertyä viltin alle sitä syömään ja muistelemaan syksyisen metsän tuoksuja ja tunnelmia.
Kyllä syksy on ihan parasta aikaa
Sienikastike
- Mulla vajaa litra sieniä tässä ohjeessa (- kanttarelli, herkkutatti )
- 1 rkl voita
- 1 sipuli
- 1 / 2 dl jauhoja
- 2dl kermaa
- 2dl maitoa
- pippuria ja suolaa
- persillijaa
1. Puhdista ja pilko sienet
2. Paista sieniä kattilassa kunnes niiden oma neste on haihtunut.
3. Lisää voi ja sipulisilppu kun sipuli on läpikuultavaa ripota päälle jauhot. sekoita
4. Lisää nesteet ja keitä n. 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta
Miten nopeeta, helppoa ja hyvää
Mustatorvisienikeitto
- noin 1 litra mustatorvisieniä ( laitoin joukkoon muutaman kanttarellinkin jotta tuli litra täyteen :)
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 3 rkl jauhoja
- n.8 dl kasvislientä
- persillijaa
- kikkare koskenlaskijaa
- pari ruokalusikallista ranskankermaa
- (suolaa)
1. Puhdista sienet ja pilko pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kiehauta sienet kattilassa omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut
3. Lisää kattilaan rasva ja sipulisilppu ja kuulota niitä hetki.Ripottele joukkoon jauhot ja lisää kasvisliemi koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia
4. Lisää koskenlaskija ja ranskankerma. Kuumenna kunnes juusto on sulannut ja keitto on tasaista
5. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle persillijaa ja nauti :)
Valkosipulietanat
sienikastike ja keitetyt perunat
jälkkäriksi riitti pelkkä kahvi
Montaalai vaihetta ennenkuin herkut on käsiteltynä pakkasessa
Pitääkin alkaa ettiä hyvää ohjetta tuolle herkulle. Isoäitini teki lampaankäävästä pihvejä ?
Siispä, ei sitte kait muuta kun pihvin ohjetta ettimään ;D
Ihanaa ja kaunista alkanutta viikkoa kaikille
Maarit
Mun täytyy aina kerätä kantarellit jos sattuu kohdalle, mutta niiden syömisen kanssa on vähän niin ja näin. Jostain syystä suutuntuma ei miellytä, ja sienet pitääkin silputa ihan tuhannen kappaleiksi. Maussa ei ole vikaa :)
VastaaPoistaIhan parasta aikaa, kyllä! Herkkuja olette löytäneet :) Nyt nautitaan!
VastaaPoistaVoi mitä upeutta! Kyllä nyt tuli nälkä!
VastaaPoistaSienet ovat kyllä ihan herkkujen aatelia ja harmi, etten uskalla näiden polvieni kanssa sienimetsään lähteä. No - eikä se minun saaliini kovin kummoinen olisi kuitenkaan, kun en tunne kuin muutaman sienen;)
Voi mitä herkkuja...arvaa vaan tuliko nälkä...:) Mutia torvisieniä ei ollakkaan löydetty muutamaan vuoteen.
VastaaPoistaOi, minä en ole yrityksestä huolimatta tänä syksynä kovinkaan monta syötävää sientä nähnyt. Tosi yksi lampaankääpä-paikka on vielä käymättä. Lampaankääpä on hyvää pannulla voissa paistettuna.
VastaaPoistaNam :)
VastaaPoistaSinulla on usein niin herkulliset värikylläiset kuvat. Oikein ahnehdin näitä :). Kivaa viikonloppua!
VastaaPoista