maanantai 19. elokuuta 2013

Tärkeintä on laatu ja tuore, puhdas ruoka

Heissan taas .
Vähän nihkeesti tulee näitä päivityksiä ;D.

Ehkäpä  tämäkin tästä taas virkistyy kun hommat alkaa helpottaa ja on taas aikaa heiluttaa muutakin kun hiomakonetta .

Nyt heilutetaan kuitenkin vanhaan tuttuun tapaan keittokauhaa vaihteeksi
Syömisen tarkkailua on vielä ilmassa ja kova yritys on päästä taas omiin  housuihin  ;D hehehe

Ruuan pitää olla hyvää, kevyttä ja kaunista

Tärkeintä on laatu . Tuore , puhdas , itse valmistettu ruoka ja mielellään kiireetön ruokahetki

Vaikka elämä on nyt aika kiireistä ja välillä tulee sorruttua valmisruokaankin , niin kaikesta huolimatta koitan syödä kunnon ruuan joka ikinen päivä pöydän ääressä istuen ;D

Välillä onnistuu ja välillä taas ei

Kaupassa on kiva käydä nyt kun vihannesosastoilla  alkaa näkyä jo uutta satoa

Tänään syötiin siikaa,  kasvishöystöä ja  parsaa jogurttikastikkeella .  Jälkkäriksi tottakait , maissikiisseliä ;)








Siispä PARSAA JOGURTTI KASTIKKELLA

nippu parsaa
1dl karkeasti silputtua basilikaa
1 1/2 dl kreikkalaista juggea
suolaa
pippuria muutama pyöritys
2rkl voita
1rkl öljyä

ryöppää parsa suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä sen jälkeen , jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyy rapsakoina . Valuta ja taputtele kuivaksi

silppua basilika ja sekoita juggeen . Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla

Sulata voi paistinpannussa , lisää ryöpätyt parsat ja ruskista pari minuuttia , kunnes ne ovat saaneet kevyen rusketuksen . Mausta jos haluat ;D taas suolalla

Lusikoi lopuksi jogurttikastike parsojen päälle ja tarjoa heti

- Bon Apetit
*********************************************************************************



SIIKAA TOMAATIN JA KAPRISTEN KERA

riippuu syöjistä , mulla kaksi siikafilettä
tölkki tomaattimurskaa
pari ruokalusikallista kapriksia huuhdottuna ja valutettuna
pippuria
ohueksi suikaleiksi leikattua basilikaa

kuumenna uuni pariinsataan asteeseen
kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää tomaattimurska ja kaprikset. Mausta makusi mukaan ja anna poreilla miedolla lämmöllä joitakin minuutteja
pane puolet tomaatti- kapris mösöstä :) uunivuokaan ja lisää fileet siihen päälle . lisää sitten toinen puolikas mössöstä fileiden päälle ja laita uuniin  noin. 20 minuuttia , kunnes kala on kypsää
valmiissa annoksessa laita fileet alle ja lusikoi mössöä päälle . Koristele basilikalla ja muutamalla tipalla oliiviöljyä

- Bon Apetit




*********************************************************************************


KASVISHÖYSTÖ


Purjo, kukkakaalin ja parsakaalin kukintoja kiehautetaan vedessä noin . 5 minuuttia

Valuta ja ota keitinliemi talteen

mittaa 1dl lientä ja 3dl maitoa kermaa suurusta  2rkl maissi - tai ohratärkkelyksellä
Mausta kastike yrteillä tai muuten mielesi mukaan ja anna kuplia muutaman minuutin
, kunnes kastike sakenee
ota kastike levyltä ja sekoita siihe pikkaisen juustoraastetta
Kaada kaikki ainekset matalaan uunivuokaan ja laita uuniin n.220 astetta noin 5-10 minuuttia

Halutessasi vuuan päälle voi ripotella korppujauhoja ennen uunia

Herkut sitten vaan ääntä kohti , nam

Näissä ruuissa on tosi vähän mausteita ja suolaa .

 Mulla on nimittäin menossa suolan vähennys projekti .

Kaikkiin näihin ruokiin voi lisätä lempimausteitaan oman mieltymyksensä mukaan

Huomenna meillä syödäänkin keittoa , punajuurista , nam .

Siis otan evääksi keittoa termarissa ja syön maalausurakan keskellä , hehehee
Että se siitä pöydän ääressä istumisesta ;D

Koko viikonlopunkin söin sosesoppaa termarista , uuuuh ja namskis

Nyt pitää rientää tekemään ei mitään , ei vaan jaksa ,D
Joten raukean vetelää illan jatkoa kaikille

Maarit


9 kommenttia:

  1. Arvaa vaan tuliko nälkä...no tuli!
    Vesi kielellä täällä lueskelin ja kuvia katselin...:)

    VastaaPoista
  2. Uskomattoman upea keittiö! Tiedän jo, mistä näen unta ensi yönä. ;D

    VastaaPoista
  3. Huh, näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
  4. Nam! Kyllä teidän kelpaa herkutella - paitsi Onnin, ainakin ilmeestä päätellen hän ei saanut noista mitään :-)
    Mutta hei, maissikiisselin resepti jäi jakamatta, sehän on se tärkein herkku :-)

    VastaaPoista
  5. Sun keittiö on syötävän ihana. Tänään on toripäivä ja todellakin menen ostoksille, aiheutit sellaisen nälän :).

    VastaaPoista
  6. Näin teidät Hml:n keskiaikamarkkinoilla, mutta olin sellaisessa porukassa liikkeellä, etten päässyt tervehtimään. Oliko eka kerta? Mitä pidit?

    VastaaPoista
  7. Maiskuttelen täällä suutani, näppäimet varmaan kohta lakkaa toimimasta suupielistä tippuvasta kuolasta :D Herkullista varmana oli!!
    Ja tuo sun keittiö on oikea unelma :)

    VastaaPoista
  8. KIITOS KAIKILLE MUKAVISTA KOMMENTEISTA ;D

    VastaaPoista

Kommentti näytetään hetken kuluttua