keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Italialainen basilikabroileri



Meillä täällä syödään kanaa   monta kertaa viikossa . Välillä ostan jäisen kanan pakastealtaasta ,( täältä ei saa tuoretta mistään) ja välillä käytän laiskuuttani maustamattomia broilerinkoipia .

Niin nytkin ,  ne  vaan on niin helppoja käyttä heti ,  kun taas pakastekana kestää sulaa aikansa .


Höpinät sikseen ja hommiin . Tarvitset siis , sen kanan ,(  paketti naturelli koipia)

Pari salottisipulia,
1 valkosipulinkynsi
Nippu basilikaa
sitruuna
3 munankeltuaista
3dl valkkaria
1 1/2 rkl  vehnäjauhoja
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Paloittelin koivet kahteen osaan ja ruskistin oliiviöljyssä muutaman minuutin . Laskin lämpöä ja lisäsin sipulin paistumaan muutamaksi minuutiksi . Basilikasta puolet ja valkosipuli sekaan , muutaman minuutin kypsennys ja  2 1/2 valkkaria perään . Muutama pyöräytys mustapippuria , kansi päälle ja annoin hautua miedolla lämmöllä n. puolituntia


Sillävälin :

Puristin sitruunan mehun kulhoon ja lisäsin siihen 3 munankeltuaista .
Sen jälkeen sekoitin vehnäjauhot loppuun valkkariin  1/2 dl .  Hyvä sekoitus ettei jää kokkareita

Kun broileri oli kypsää otin sen erikseen ja pidin lämpimänä .
Suurustin liemen vehnäjauho- valkkari seoksella ja kiehautin hetken , sen jälkeen muna-sitruunaseos joukkoon ja loput basilikasta . Vielä ihan pikku hetki levyllä ja maukas kastike on valmis .
Tarkastin maun ja kaadoin kastikkeen broilerin päälle , nam  :))




Kyytipojaksi , tomaattisalsaa ja hyvää leipää


Semmoiset herkut tälläkertaa .

Ohje voi näin  äkkiseltään lukiessa tuntua monimutkaselta , muttei todellakaan ole sitä , vaan tosi helppo .

Kannatta kokeilla jos tykkää broilerista ja ennenkaikkea helposta ja hyvästä ruuasta



Jälkkäriksi :

soijajuggea , banaania , vaahterasiirappia ja päälle vielä mantelirouhetta


Mansikka ja basilikanlehti = ihana

Oikeen makoisaa ja aurinkoista torstaipäivää kaikille.  Minä vietän sen Kaapon seurasta nauttien

Maarit


6 kommenttia:

  1. Mekin syödään usein broileria ja kalaa...Varmasti ihanaa tulee tuolla reseptillä...:)

    VastaaPoista
  2. Kastike on uusi tuttavuus, mutta jää ohjelmistoon ;D
    Erikoinen, pikkasen kirpee maku , nam .
    Kantsii kokeilla

    VastaaPoista
  3. Pienet vinkit ovat aina tervetulleita. Meilläkin syödään paljon broileria, ja uusia makuvivahteita kyllä tarvitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Broileri on ihan parasta ja söisinkin sitä lähes aina ;D
      Kaavoihinko kangistunut ? , he

      Poista
  4. Herkulliselta näyttää. Minä olen hyvä syömään herkkuja, mutten yhtään innostunut kokkaaja. Onneksi mies tykkää tehdä ruokaa. Muuten olisi aina nakkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on siellä sellainen herkkukokki, että ei ihmekkään jos maistuu ;D
      Toisen tekemä ruoka on aina hyvää , ah
      Ja kyllä nakeillekkin on omat päivänsä :)

      Poista

Kommentti näytetään hetken kuluttua