keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Pestoa ja kuhaa :)

Tämä taitaa muuttua ruokablogiksi ,,,,No ei kait nyt sentään :)
Mutta näin syksyllä muuttuu ruoka jotenkin tärkeemmäksi ja siihen jaksaa panostaa erillälailla kun kesällä .  Kesällä syödään ulkona enemmän kuin sisällä . Kun sitten ulkoruokinta päättyy, haluaa ruuasta nauttia kynttilän valossa hyvän viinin kera.


Eilen syötiin kalaa joka jo on temppu sinällänsä . Täältä meiltä en ole löytänyt hyvää kalatiskiä .Joudun ajamaan n. 30 km suuntaansa  päästäkseni hyville kala-apajille . Enkä nyt puhu lohesta ,- jota täältäkin saa, vaan valkoisesta kalasta kuhasta ja siiasta . Lempikaloja molemmat. Niiden takia sitä viitsii ajaa välillä hiukan pidemmällekkin.
Mitään ihmeellisiä kastikkeita en väsäile, pestokastike riittää ja siitäkin taitaa olla kehkeytynyt oma versio

                                                - pinjansiemeniä ,huhmarissa survottuna ;)

                                                          - tilliä pieneksi pilkottuna

                                                           -iiisoo loraus oliiviöljyä

                                                              - parmesanjuustoa

                                                               -suolaa ja pippuria

                                        Kalat pannulle paistumaan , sitruunalla maustettuina.
                         Kypsän kalan päälle aimo annos pestoa ja herkullinen kala on valmis
              Lisukkeeksi käy tuoreet porkkanat ja purjo voissa haudutettuina ja raikas salaatti


                                                 Syksyssä parasta on tuoreet  raaka-aineet



                       Pesto sopii mihinkä vain makua antamaan , kannattaa tehdä iso satsi , hahaa.
Tuoreille porkkanoille ei mikään vedä vertoja , lurps...Vähän voita kattilan pohjalle ja porkkanat perään . Tuoreet porkkanat kypsyy ihan hetkessä , vielä kun lisää tuoretta purjoa  on ihana syysherkku valmis
Kalan kanssahan " kuuluisi " juoda valkoviiniä . Nyt vaan huvitti ottaa lasillinen punaista ja maistuikin tosi hyvälle italialainen helmi ,- ja lämmitti mukavasti
                                                                     Siinä siis oli eiliset herkut .
                                                               Vielä on siikaa jääkaapissa , nam .
                                                          Jotakin hyvää siitä pitää tänään kehittää.

                                                            Mutta sitä ennen Onnin kanssa metsään .
                                                          Näin eilisellä reissulla aika paljon kanttarelleja
                                                       mutten voinut kerätä kun ei tullut koria mukaan.

                                                                             Kauniita ja suuria
                                                                                 
                                     Toivottavasti ketään muu ei ole siellä kulkenut kori mukanaan , hih

                                                                Kaunista ja raikasta torstaipäivää

                                                                             Terveisin  Maarit

4 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköisiä kuvia!
    Onnekasta sienimetsästystä:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)
    Sienen metsästys oli oikein onnistunut ja nyt on kastikeainekset korissa :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä. Siika ja kuha ovat hyviä, tykkään myös paistetuista ahvenista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos .)
      Minä myös tykkään ahvenista, itse kalastetuista ja savustetuista .Jotenkin en osaa ostaa ahvenia kaupasta ,En tiedä mikähän ero siinä on? ;D

      Poista

Kommentti näytetään hetken kuluttua