tiistai 19. helmikuuta 2019

Joogastudio kotona


Kuulostaapa hienolta, hih !

No, koko  " Studio "  sisältää ainoastaan pinkin joogamaton jota voi kätevästi siirrellä mielihalujensa mukaan paikasta toiseen.

Eilen sattu taas sellanen juttu, että apua ! Olin nimittäin luvannut jutella yhden toimittajan kanssa luonnosta, taiteesta, liikumismahdollisuuksista ja oikeastaan ihan kaikesta mitä tämä kotopaikka pitää sisällään, ja tietysti olin unohtanut koko jutun....!!
No, onneksi olin kuitenkin kotona sovittuna ajankohtana, vaikkakin pikkasen hölmistyneenä, että mitä, onko tänään SE päivä. Kaikki meni kuitenkin mukavasti ja rupateltiin niitä näitä pitkät tovit.

Mulle muuten tulee aina niin pöljä olo kun sanoo kaikki omituiset juttunsa ääneen. Silloin sitä huomaa ettei ehkä ole ihan kuin muut.
Erakko joka haahuilee päivät metsissä, nukkuu talvella teltassa, valvoo ja soittaa yöt pianoa tai maalaaja, ja, ja....olishan noita vaikka kuinka....!

Mutta se miksi tästä kirjoitan, ni liittyy just tähän joogaan. Ainoaan asiaan joka saa mun levottoman pään täydellisesti nollaantumaan. Toki se luonnossakin nollaantuu, mutta ei samalla tavoin kuitenkaan, sillä luonnossahan on virikkeitä ympärillä kaiken aikaa. Joogatessa taas ei muita virikkeitä kuin rauhallinen musiikki ja oma hengitys

Joskus aikoinaan olen käynyt ohjatuilla joogatunneilla.

 Mulle kuitenkin sopii paremmin tehdä sitä kotona ja kaikessa rauhassa omaan tahtiin. Mä oon ottanut tavaksi joogata aamulla, ja jos ei kiirettä niin ajantaju menee, jos taas jonnekkin menoa niin puolituntia riittää mainiosti.

Sitä mieltä, että mielummin 10 minuuttia päivittäin joogaa kotona on parempi kuin tunti viikossa jossakin muualla.

Kotijooga onnistuu ihan nollasta aloittavillekkin. Netti on täynnä ilmaisia videoita joka tasoiselle. On kuitenkin tärkeää muistaa lähtökohta ja omat tarpeet. Jostakin luin kerran, että tärkeintä on pyrkiä hiljentämään suorittaja-minä sekä hyväksyä se, että jooga ei ole kilpailu.

Joogaa voi toki harjoittaa myös vaativana liikuntamuotona. Aikansa kun veivaa kehoaan mitä ihmeellisempiin asentoihin, niin voin kertoa, että hikihän siinä tulee.

Vaikka jooga voi olla sarja hyvinkin vaativia liikkeitä, niin loppupeleissähän siinä kuitenkin keskitytään suorittamisen sijaan kehon ja mielen kokonaisuuteen. Joogatessa pyritään vapautumaan häiriötekijöistä, sekä saavuttamaan sisäinen rauha.

Ai että miten kuulostaa upealta, eikö ?

Noista välineistä sen verran että aloittamiseen ei tarvita muutakuin joogamatto ja rennot vaatteet.

Ite käytän joogatrikoita, toppeja ja t-paitaa. Tykkään, että trikoot on parhaat jalassa, sillä niihin ei jää ylimääräistä kangasta, joka vaikeuttaisi asanoiden tekoa.

Juon lasillisen vettä, puen joogavaatteet, levitän maton milloin minnekkin, etsin läppäristä, just sen hetkiseen mielialaan sopivan videon, laitan rauhallista musiikkia ja alan rentoutua.
Yleensähän pitäis tietysti lämmitelläkkin mutta noi joogahommelit aloitetaan aina niin rauhallisesti, että siinä kerkee kroppa lämmetä jo tunnin alussa.

Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla joogaa, joko ohjatuilla tunneilla, tai kotona kaikessa rauhassa.

Joogaaminen kehittää syviä lihaksia, venyttää, auttaa pitämään sekä kehon että mielen vetreänä !

 Wink, Wink 
Tätähän voisi kutsua jopa parisuhdejoogaksi.
 Molemmilla on hauskaa kun toinen kuvaa ja toinen pyllistelee, hah !!


 Tunnin jälkeen kannattaa juoda vettä ja ottaa muutenkin hetki rennosti, jos mahdollista Ettei ihan sisähommiksi menis koko päivä, niin ulkona on upea ilma, eikä enää sadakkaan. Joten Onnipoika narunpäähän ja järvelle <3Mielettömän ihanaa päivää ja muistakaahan edes kokeilla joogaa 
Tekee kyllä niin upeen fiiliksen, että sen soisi ihan jokaiselle

Maarit


2 kommenttia:

 1. Minä olen noita joogavenytyksiä tehnyt, kun muuten olisin työpäivien jälkeen ihan lukossa. Kivoja ja lyhyitäkin joogavideoita löytyy kyllä tosi hyvin youtubesta.
  Ihanaa tiistaita sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joogavenytykset on vähissäkin määrin kyllä tosi tehokkaita. Muutama minuutti, ni on kuin uudestisyntynyt ja kaikesta vääntelystä sisäelimetkin tykkää. Kaikenkaikkiaan loistojuttu. Ja tosiaan youtubessa tosi hyviä videoita, lyhyitä ja pitkiä.

   Poista

Kommentti näytetään hetken kuluttua