Etsin ohjeita netistä yhden illan, ja niitä löytyikin joka lähtöön.
Lähinnä nyt kuitenkin vain riisin keitto ohjeissa oli yhtä monta variaatiota kuin kirjoittajaakin. Sushien täytteet taas olivat kaikissa ohjeissa kutakuinkin samat
Kuljin helpoimman kautta kun ei nyt ollut tuota oikeata riisiäkään.
Käytin siis puuroriisiä joulun jämistä
Hyvää kuitenkin tuli ja sehän se on pääasia vai mitä ?
Tässä riisin keitto kaikessa yksinkertaisuudessaan
- 4 dl puuroriisiä ja 6 dl kylmää vettä - 5 ruokalusikallista riisiviinietikkaa johon sekoitetaan 2 rkl sokeria ja 1 tl suolaa
Huuhtele riisi kylmässä vedessä. Laita riisi kattilaan jossa on 6dl kylmää vettä. Keitä riisi kannen alla noin 10 - 15 min. Käännä sitten lämpö nollille mutta jätä kattila levylle 10 minuutiksi'
Yhdistä etikka riisiin. Sekoita etikka riisiin leikkaavin liikkein, älä painele. Kun riisi on jäähtynyt voit aloittaa sushin teon.
***
Nigri- Lohi Sushi
Pyöritä ohjeen mukaan keitetystä riisistä pallo kostutetuin käsin
Sipaise wasabia lohen pintaan
(Muista että sipaisu riittää !!!!!!)
Ja sitten itse asiaan, sushi rullien tekoon
Sushi Rolls:
Tarvitset bambualustan rullien käärimiseen
Ei kyllä jäänyt viimeiseksi kerraksi tämä kokeilu oli se sen verran mukavaa ja ennenkaikkea herkullista. Ensi kerralla vaan pitää muistaa laimentaa tuota wasabitahnaa entistä enemmän sillä nyt luulen saaneeni siitä mahakipua. Iltasella söin vielä kuitenkin muutaman rullan jossa sitä tahnaa oli vain aavistus, jos sitäkään, eikä tullut enää mitään oireita, eli mahapurut johtuivat siis siitä ja hyvä niin koska sitä voi aina laimentaa, tai vaikka jättää kokonaan poiskin :). Olisi ollut kurjaa jos joku muu ainesosa olisi sen aiheuttanut sillä silloinhan tämä sushin teko olisi loppunut tähän yhteen kertaan.
Mieskin tykkäsi oikeen kovasti ja söi kaikki mitä lautasella oli ja otti vielä lisääkin
Petri on meillä aina aika hyvä mittari näissä ruokakokeiluissa ;D
Kello käy ja uudet seikkailut odottavat kulkijaa. Nauttikaahan lauhasta keskiviikosta
Maarit
Oi, viimeksi viikonloppuna herkuttelin sushilla. Olet onnistunut todella hyvin rakentamaan sushit, koska mulla ne joskus lässähtävät.
VastaaPoistaSushi on ihanaa. Vaikka sitä ja sashimia tuli syötyä miltei joka päivä taannoisella japanin reissulla, tekisi mieli tehdä sushia taas kotonakin.
VastaaPoistaMinä olen oppinut vasta muutama vuosi sitten syömään sushia, kun mies sitä tekee. Joka kerta se maistuu paremmalta ja paremmalta. Mies on opettanut myös lapset tekemään sushia. Tykkäävät kovasti olla mukana keittiössä ja tykkäävät myös syödä. Nyt ei olekaan ollut pitkään aikaan meillä sushia. Pitääkin ehdottaa miehelle, että tehtäisiin. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaNo ihan samaa olen miettinyt, että mieli tekis tehdä, mutta ei mahda onnistua, kun on kuitenkin niin monimutkaista :)
VastaaPoistaEikähän toi ihan helpolta näyttänyt nytkään, mutta siitä huolimatta tää kannusti yrittämään. Että kiitos tästä :)
Isoin homma musta noissa on, että hankkii kaikki oikeat ainekset ja välineet. Sen jälkeen niitä pyöräyttelee aika rutiinilla. Ja sushi on niin parasta!!!
VastaaPoista(Uus blogi, niin uusi nimi t. GardenianKati)