Vähän nihkeesti tulee näitä päivityksiä ;D.
Ehkäpä tämäkin tästä taas virkistyy kun hommat alkaa helpottaa ja on taas aikaa heiluttaa muutakin kun hiomakonetta .
Nyt heilutetaan kuitenkin vanhaan tuttuun tapaan keittokauhaa vaihteeksi
Syömisen tarkkailua on vielä ilmassa ja kova yritys on päästä taas omiin housuihin ;D hehehe
Ruuan pitää olla hyvää, kevyttä ja kaunista
Tärkeintä on laatu . Tuore , puhdas , itse valmistettu ruoka ja mielellään kiireetön ruokahetki
Vaikka elämä on nyt aika kiireistä ja välillä tulee sorruttua valmisruokaankin , niin kaikesta huolimatta koitan syödä kunnon ruuan joka ikinen päivä pöydän ääressä istuen ;D
Välillä onnistuu ja välillä taas ei
Kaupassa on kiva käydä nyt kun vihannesosastoilla alkaa näkyä jo uutta satoa
Tänään syötiin siikaa, kasvishöystöä ja parsaa jogurttikastikkeella . Jälkkäriksi tottakait , maissikiisseliä ;)
nippu parsaa
1dl karkeasti silputtua basilikaa
1 1/2 dl kreikkalaista juggea
suolaa
pippuria muutama pyöritys
2rkl voita
1rkl öljyä
ryöppää parsa suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä sen jälkeen , jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyy rapsakoina . Valuta ja taputtele kuivaksi
silppua basilika ja sekoita juggeen . Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla
Sulata voi paistinpannussa , lisää ryöpätyt parsat ja ruskista pari minuuttia , kunnes ne ovat saaneet kevyen rusketuksen . Mausta jos haluat ;D taas suolalla
Lusikoi lopuksi jogurttikastike parsojen päälle ja tarjoa heti
- Bon Apetit
*********************************************************************************
SIIKAA TOMAATIN JA KAPRISTEN KERA
riippuu syöjistä , mulla kaksi siikafilettä
tölkki tomaattimurskaa
pari ruokalusikallista kapriksia huuhdottuna ja valutettuna
pippuria
ohueksi suikaleiksi leikattua basilikaa
kuumenna uuni pariinsataan asteeseen
kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää tomaattimurska ja kaprikset. Mausta makusi mukaan ja anna poreilla miedolla lämmöllä joitakin minuutteja
pane puolet tomaatti- kapris mösöstä :) uunivuokaan ja lisää fileet siihen päälle . lisää sitten toinen puolikas mössöstä fileiden päälle ja laita uuniin noin. 20 minuuttia , kunnes kala on kypsää
valmiissa annoksessa laita fileet alle ja lusikoi mössöä päälle . Koristele basilikalla ja muutamalla tipalla oliiviöljyä
- Bon Apetit
*********************************************************************************
KASVISHÖYSTÖ
Purjo, kukkakaalin ja parsakaalin kukintoja kiehautetaan vedessä noin . 5 minuuttia
Valuta ja ota keitinliemi talteen
mittaa 1dl lientä ja 3dl maitoa
Mausta kastike yrteillä tai muuten mielesi mukaan ja anna kuplia muutaman minuutin
, kunnes kastike sakenee
ota kastike levyltä ja sekoita siihe pikkaisen juustoraastetta
Kaada kaikki ainekset matalaan uunivuokaan ja laita uuniin n.220 astetta noin 5-10 minuuttia
Halutessasi vuuan päälle voi ripotella korppujauhoja ennen uunia
Herkut sitten vaan ääntä kohti , nam
Näissä ruuissa on tosi vähän mausteita ja suolaa .
Mulla on nimittäin menossa suolan vähennys projekti .
Kaikkiin näihin ruokiin voi lisätä lempimausteitaan oman mieltymyksensä mukaan
Huomenna meillä syödäänkin keittoa , punajuurista , nam .
Siis otan evääksi keittoa termarissa ja syön maalausurakan keskellä , hehehee
Että se siitä pöydän ääressä istumisesta ;D
Koko viikonlopunkin söin sosesoppaa termarista , uuuuh ja namskis
Nyt pitää rientää tekemään ei mitään , ei vaan jaksa ,D
Joten raukean vetelää illan jatkoa kaikille
Maarit
Arvaa vaan tuliko nälkä...no tuli!
VastaaPoistaVesi kielellä täällä lueskelin ja kuvia katselin...:)
Namskis! Kiitti jakamisesta!
VastaaPoistaUskomattoman upea keittiö! Tiedän jo, mistä näen unta ensi yönä. ;D
VastaaPoistaHuh, näyttää niin herkulliselta.
VastaaPoistaNam! Kyllä teidän kelpaa herkutella - paitsi Onnin, ainakin ilmeestä päätellen hän ei saanut noista mitään :-)
VastaaPoistaMutta hei, maissikiisselin resepti jäi jakamatta, sehän on se tärkein herkku :-)
Sun keittiö on syötävän ihana. Tänään on toripäivä ja todellakin menen ostoksille, aiheutit sellaisen nälän :).
VastaaPoistaNäin teidät Hml:n keskiaikamarkkinoilla, mutta olin sellaisessa porukassa liikkeellä, etten päässyt tervehtimään. Oliko eka kerta? Mitä pidit?
VastaaPoistaMaiskuttelen täällä suutani, näppäimet varmaan kohta lakkaa toimimasta suupielistä tippuvasta kuolasta :D Herkullista varmana oli!!
VastaaPoistaJa tuo sun keittiö on oikea unelma :)
KIITOS KAIKILLE MUKAVISTA KOMMENTEISTA ;D
VastaaPoista