tiistai 5. elokuuta 2014

Uimista ja kasvisruokaa

Onneksi asutaan lähellä järveä. Iltaisin kun ampparit on jo nukkumassa niin silloin on helppo pulahtaa viielentävään veteen eikä tarvii ees lähteä kauas pihasta

Lähes joka iltainen nautinto näillä helteillä.

Koskaan en muista uimaveden olleen näin lämmintä kuin tänä kesänä. Jopa tämä vilukissa hyppää järveen tuosta vaan..:)



Näillä helteillä myöskin ruoka muuttuu itsestään kevyemmäksi.

Yritän taas kasvattaa tuosta siipasta kunnon kasvis-syöjää ja eilen sainkin jo wokkia menemään ilman lihaa.

Itse olen taas tovin ilman lihan iloja...:) jospa sillä olisi keventävä vaikutus, he.
Aikanaan luulin ruokavalion lihattomuutta ainaisen väsymyksen merkiksi. Uskon nyt kuitenkin sen väsymyksen johtuneen auringonvalon puutteesta. Aurinkoahan ei näkynyt montaakaan kertaa viime talvena eikä liioin keväälläkään.

Aloin siis syödä lihaa keväällä vaikka alkuun se närästi ihan hirveesti. Olokaan ei niistä lihoista kovinkaan kummoisesti virkistynyt, päin vastoin. Olo muuttui " painavaksi "

No, se on pitkä tarina se, kaikkine oloineen ...:)

Nyt kuitenkin on katkolla ainakin hetken taas lihoilla ilottelu ( kala kelpaa silloin tällöin ).

Tämän parempaa ajankohtaahan kokeilla lihattomuutta ei olekkaan kuin nyt kun kaupan tiskit pullistelevat toinen toistaan värikkäämpiä kasvis ja juures herkkuja, nam

Onneksi mulla on vielä aika tuoreessa muistissa se, että mitenkäs sitä kasvisruokaa sitten oikeen tehtiinkään





Marinoitua artisokansydäntä ja porkkana-peruna pihvejä.
Näistä pihveistä lapsetkin tykkää ovat sen verran miedon makuisia. Otin myös pakkasesta survottua porkkanaa josta valmistuu hyvää porkkanalaatikkoa.
Pihvit päätyvät pakkaaseen odottamaan laiskan kokin päiviä ja niitähän tulee väkisinkin aika usein, heh









Koirilla on kuuma mutta onneksi voi aina kaivaa itselleen viilentävän kuopan tuohon rappujen viereen, argh !


Sellaaset höpinät taas tälläkertaa

josko sitä vois tänään jo mennä vaikka metsään koiran kanssa
vaaai, taitaa olla vieläkin liian kuuma, kummallekkin..

Taidan sitten vaan alkaa maalailla tuulettimen alla

Joten heippatirallaa sitte vaan 

Maarit

9 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä herkulliselta!
    Aina tulee ajateltua, että kaikki "muutokset" ruokapuolella on niin vaikeita... vai onko sittenkään :)
    - Alkuun ajattelin, että "tavallisten" jauhojen pois jättäminen on tosi hankalaa, mutta hyvinhän tää gluteeniton ruokailu on sujunut :)
    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ! Ja maistuu, nam.
      Joo, kaiken uuden aloitus on kyllä hankalaa, tai niin luullaan .)
      Kun on muutaman viikon tehnyt juttuja toisella tapaa ja kaapeista löytyy uudet perustarpeet niin silloinhan se muuttuu samanlaiseksi rutiiniksi kuin ennen muutostakin.
      Gluteenitonta on nykyään helppo sekä ostaa valmiina, että valmistaa ite. Kaupoissa on vaikka minkämoisia vaihtoehtoja, eikä se enää ole homma eikä mikään kun vaan haluja löytyy uuden opetteluun. Kattelin eilen kaupassa, että oli tullut jos jonkin moisia jauhoja sun muuta jotka ei paljoa eroa tavallisista. Hyvä homma.
      Ois kiva kuulla onko gluteeniton ruokavalio auttanut sulla siihen psoriin ??

      Ihanan aurinkoista keskiviikkoa sinne

      Poista
  2. Mikki tekee vähän samantyylisiä kuoppia ja läähättää yöt. Leikattiin sen turkkia oikein reilulla kädellä ja sen olo helpottui aika paljon. Kastelen sitä myös samalla, kun kastelen kukkia ;O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy huomenna leikata Onnin turkki kanssa.
      Annan Onnin maata tossa rappun vieressä upeassa itse kaivetussa montussa joka on jo niin syvä, että pikku kiinalaiset varmaan kutittelee sitä hännän päästä ;D

      Poista
  3. Heitäppä kehiin ohjetta noihin pihveihin! Mä olen tässä tuumannut, että sitten kun viimein saan ton keittiön kuntoon, alan kyllä kokkaamaan kunnolla... (yritys hyvä kymmenen...) Pakkaseenkin ajattelin sitten tehdä ruokia. No katsotaan miten käy, tuo ohje kuitenkin olis kiva saada. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, Toi ohje on siitä samaisesta Olgan kirjasta pienin muutoksin tosin koska en voi edelleenkään sietää soijaa ;) Korvasin soijan turvotetuilla korppujauhoilla. Aika vetinen taikina tuli ja sormien välistä valui tavaraa aikas reilustikkin kun yritin " pyöritellä " palluroita mutta uunissa kuitenkin muuttu aika kiinteeksi ja maku oli mieluinen. Kylmänä ehkä vielä parempi kuin kuumana. Aika hyvä eväs leivän päälle töihin

      Poista
    2. Muistan sun ostaneen sen keittokirjan ? Jos kuitenkin muistan väärin niin paa viestiä niin silloin voin laittaa ton ohjeen kokonaisuudessaan tuonne blogin puolelle

      Poista
    3. Itse asiassa juu, mulla on se sama kirja. Täytyy siitä kokkailla taas sitten kun joskus saan keittiön takaisin... =) (ehkä jo ensi viikolla, JIPPII!!!)

      Poista
    4. Ja minäkään en tykkää soijasta.. enkä tofusta... se vaikeuttaa hiukan kasviskokkailua (jota en tosin ole taas aikoihin muutenkaan harrastanut). Lisäksi Olga käyttelee aika reippaalla kädellä voita, kermaa yms (muistaakseni ainakin) joten kovin kevyitä ei kaikki ohjeet tosiaankaan ole. (Miten se itse on niin laiha???)

      Poista

Kommentti näytetään hetken kuluttua