tänään on leivonta päivä, näyttää tuo ilma niin harmaalta, että vietetään se sisällä, kunhan lapset tulee, päiväkodin kevätretkeltä.
Eilen illalla ompelin leivonta- essun itselleni. Vanhasta sängyn helmalakanasta, joka on lojunut tuolla työhuoneen kaapissa alkukeväästä asti. En raskinut heittää poiskaan, onneksi ,koska nythän se pääsi uusiokäyttöön ;D
Ohje on tosi yksinkertainen...
Sitten vaan ommeellaan palaset yhteen, ja kiva kesäessu on valmis ja taas säästy vähän luontoakin , kun käytettiin vanhaa materiaalia.:)))
Leivotiin siis, TAAS raparpereista :), ei kuitenkaan piirakkaa vaan raparperipaistosta. Ohjeen kopsasin Kanelia ja kardemummaa blogista.
Helppo ja hyvä ohje:
1litra raparperia
1dl sokeria
75g voita
1dl sokeri
2dl vehnäjauhoja
1dl mantelirouhetta
1tl vaniliinisokeria
Levitä raparperit ja sokeri vuuan pohjalle ja paista n.10min 225
sekoita pehmeä voi, sokeri,jauhot ja mantelirouhe muruseksi taikinaksi, levitä raparperien päälle ja jatka paistamista n. 20min.
Tarjoa paistos lämpimänä, kyytipoikana , vaniliakastiketta ja, tai jätskiä.
LURPS.......
Pöytä katettu kahdelle.......ja kaikille muoviukoille |
Tuosta ikkunan edestä lähti sohva muualle, valon tieltä. En kyllä oo ihan varma tosta ??? .Saattaapi olla , että huomenna kaikki on toisin , kun oikeen vauhtiin pääsen ;D
Terveisin Maarit
Ihana kuva pikkuisesta, kun juuri pää yltää pöytälevyn yli. : )
VastaaPoistaKiva essun ohje. Ja kiva kangas. Minäkin käytän essua keittiössä, mutta omani on aivan kamala (=elämää nähnyt). Taidan ommella uuden.. Lämmin kiitos vinkistä!
VastaaPoistaHeippa Anette
VastaaPoistaEi haittaa vaikkei ihan ylläkkään, hyvää oli ja loput söi koira lattialta HiHi
Ninni,
toi raitakangas on niin kesästä ja merihenkistä, se päällä kun kokkailee ,on kun olis mökillä ;D
Essustasi tuli tosi söde. Niitä on mukava käyttää ja suojaavat monelta roiskeelta.
VastaaPoistaTuota raparperipaistosta on minunkin kokeiltava. omenasta on tullut tehtyä vastaavaa. On niin hyvää vaniljakastikkeen kanssa.