keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Syksyntuulet puhaltaa

Mieli on jo aikas syksyinen.

Täällä on jo taljat, kynttilät sekä villasukat kaivettu kaappien kätköistä. 

Tähän pimeyteen täytyy alkaa taas totuttelemaan. No, onneksi on kynttilöitä kaapissa vinotpinot viime talven jäljiltä ja kaupastahan niitä saa aina lisää.

On se jännä miten se syksyinen " pesänrakentamis " vimma iskee heti iltojen pimennyttyä. Ihana käpertyä karvojen sekaan lukemaan vanhoja lehtiä -ja uusiakin. Kaksi uutta lehteä ostanut nyt jo. Koko kesänä en ainoatakaan. Eri vuodenaikoina mieli on erinlainen ja jokaisella vuodenajalla on myös omat vakintuneet juttunsa :) Mun ei tule kesäisin luettua mitään, mutta syksyn tullen sisustus ja värikkäät keittokirjat on taas kovassa käytössä.Onnia kiinnostaa myös kovasti sohvan lämmin nurkka :D 


Vielä on kesäovi auki.
Terassihan, ja siihen johtava ovi suljetaan kun kylmä taas tulee -se on meillä kesällä ykköspaikka, mökin korvike, ja haikeana siitä talventullen" luovutaan "


Omenapiirakkaa vähän eri tavalla. Takaterassi kun sulkeutuu niin etuterassi saa kaiken huomion. Mulla toi etuterassi jää aina vähän paitsioon vaikka pitäisi olla ihan päinvastoin, sillä tuostahan tullaan sisälle ja se on silmissä aina ensimmäisenä kun pihaan ajetaan. Metsäretket siis jatkuu joka syksyiseen tapaan. Sammalta, havuja ja risuja, myös suppilovahveroita on alkanut jo kivasti löytymään ja niitäkin keräilen siinä samalla kun kohdalle osuu.


Sammalkransseja etuterassille. Jotenkin tuntuu, että nyt kun talo on valkoinen niin se suorastaan huutaa jotakin vihreää - ja paljon :)


Messut on alkaneet ja mieli siellä kääntyy väkisinkin jouluun. Tää aika rientää taas niin nopeesti, että se on yksi hujaus vaan ja on joulu !
No ei ehkä muiden mielestä ihan vielä kuitenkaan :)


 

Joo, näihin tunnelmiin tällä kertaa 

Ihanaa, ja toivottavasti aurinkoista keskiviikkoa kaikille !

     Maarit

6 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia <3.

  Meillä on kotona kaikki vielä ihan kesäterässä eli rupsahtaneet kesäkukkaset ovenpielessä ja kaikki muutenkin rempallaan, kun kesäisin ollaan niin vähän sisällä, että ei tule kiinnitettyä oikein mihinkään sen kummempaa huomiota. Mutta jahka tulee syksy ja ulkoilmaelämä vähän (pimeyden takia lähinnä) arki-iltaisin rauhottuu, niin kiva taas laitella paikkoja kuntoon.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja kuinka valoisaa teillä syksystä huolimatta onkaan! Sama juttu täällä, terassi on siivousvuorossa ja kynttilät jo kaivettu ja huopia pesussa talvea varten. Se pesiminen alkaa nyt pikkuhiljaa... Ja ryhtiliike kasviksiin!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia tässä postauksessa, ja muutenkin kivaa luettavaa :) Mä kans rakastan sisustaa ja lukea lehtiä just nimenomaan syksyllä. Kesälä ehkä on sen verran menossa, ettei pelkkään kotoiluun kauheasti jää aikaa, mutta syksyllä taas käpertyy mieluusti sohvannurkkaan hörppimään teetä :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
 4. Kyllä se syksy tulee ei auta. Minä olen jo osan kesäkukista heittänyt pois, vielä iso/valtaisa belargonia on esillä. Olkoon niin kauan siinä kun pakkanen puree sitä.
  Meillä ei ole kuin etuterassi sekin pieni, siihen laitan asetelmia niin kesällä kuin talvella.
  Takaterassi on pieni, siitä kuljetaan pääsääntöisesti. Jotenka sinne en pane mitään, mahtuu enemmän isännän tykötarpeita terassin kaappeihin.

  VastaaPoista
 5. Ihana syystunnelma sinulla siellä jo.
  Meillä ollaan vielä kesäfiiliksissä, mutta syksy kolkuttelee toki ovella jo täälläkin ja kynttilävarastojen kasvattamisen aloitin jo kuun alussa :)

  Mukavaa syksyä sinulle <3

  VastaaPoista

Kommentti näytetään hetken kuluttua