maanantai 7. syyskuuta 2015

Syksyn helppo omenahillo



Takana on taas yhdet ruokamessut

Kilometrejä tuli aikamoinen määrä kolmen päivän aikana...:)
Sitä kun ei osaa muualla nukkua ni sitte on vaan ajettava ees taas


Mielelläänhän tuota kuitenkin ajaa kun saa rauhassa rullailla aamuyöstä ilman muuta liikennettä

Ja ennen kaikkea kun matkaseura on mieluisaa <3



Ruokamessujen jälkeen alkaa ihan virallisesti syksy

Saa " luvan "poltella kynttilöitä ja käpertyä huopaan iltaisin ...jos kerkee...

Voi nauttia pimenevistä illoista ja porisevista höyrykattiloista joissa valmistuu 
herkkuja talveksi 

Sain eilen Maijulta kassillisen puusta pudonneita sekalaisia omppuja ja tänään olis tarkoitus laittaa pata porisemaan.

Omppuhilloa ilman sokeria

Omena maistuu makealle ilmankin eikä tarvii muuta kun pestä ne, leikata neljään osaan sekä poistaa siemenet. Lohkot kuorineen vaan kattilaan ja kattila uuniin

Ohje on Johannan blogista - eilistäpaistoa

Kattilan pohjalle noin 1dl vettä
Omenalohkot kattilaan
Uuniin lämpöä 120 - 150
Tunnin parin kuluttua nosta kattila pois ja sekoita ympäri
Takaisin uuniin ja lämpö 100
Sose on valmis kun kaikki omenat on pehmeitä
Aikaa kuluu noin 4 h,- tai riippuu omppujen määrästä
Ota uunista ja sekoita sauvasekottimella soseeksi
Anna jäähtyä ja pakasta

Tämän helpompaa ei hillon teko voi olla <3


Omppujen lisäksi sain siivottuja mustikoita ämpärillisen 

Onnenpäivä 
 
Kiitos <3


Syksyn herkut <3


 Kukkakaalimuussia ja bataattimuussia sekä uunissa valmistuneita juureksia


Semmosta :)

Päivä alkaa olla jo ehtoo puolella ja omenat oottaa pilkkojaa...
Aijon jättää ne yöksi uuniin alhaiselle lämmölle 

Aamulla sitte survasen ne sauvalla sekaisin

Mulla taitaa olla mannapuuroa tuoreella omppuhillolla höystettynä aamupalaksi, nam.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille <3
 

 


6 kommenttia:

  1. Mannapuuroa ja itsetehtyä omppuhilloa, ihan parhautta!
    Mukavaa maanantai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Mainio omenhillon ohje, kiitos vinkistä! Hillot sopivat kyllä loistavasti puurojen keralle, herkullista huomista aamiaista!

    VastaaPoista
  3. Olitpa ahkera ja tuhannet kiitokset ohjeesta. Sitä pitää kokeilla heti:)

    VastaaPoista
  4. Heiiiii... kiitos ohjeesta. Nyt mun on ihan pakko yrittää myös tehdä hilloa:) Olen jo pitkään miettinyt sitä, ja nyt on toteutuksen aika...

    VastaaPoista
  5. Namm...täällä käydessä jostakin kumman syystä tulee aina nälkä..:)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille kommenteista ja mums toivottavasti hillot onnistuu tällä ohjeella. Mikään ei voita itsetehtyä hillosilmää puuron päällä <3

    VastaaPoista

Kommentti näytetään hetken kuluttua