torstai 2. tammikuuta 2014

Pihalla kun lumiukko

Miten voikin olla niin vaikeeta palata tavalliseen arkeen vaikka tätä " rauhaa " on odotettu

Ehkä pitää vaan tottua pikkaisen rauhallisempaan menoon kunnes saa rattaat taas täysillä pyörimään ja sitten kun saa, niin sitten toivois et olis pikkasen rauhallisempaa, ha

Ota tuosta sitten selvää .9

No selvää ainakin on se, että meitsistä taisi sitten kuitenkin tulla jonkun sortin kasvis-syöjä noiden menneiden lihattomien lokakuitten sun muitten kuukausien aikana

Päätin silloin, että jouluna syön lihaa ja söinkin.  Alkuun närästi niin, että renniet sun muut tökötit oli koko ajan oltava käden ulottuvilla.

Mutta kuten yleensäkkin kaikkeen tottuu,  Maha tottui kinkkuun ja pistelinkin sitä menemään ihan monta kiloa varmaan, uuuh

Muutakin lihaa tuli syötyä siinä pyhien aikana

Nyt on vaan kuitenkin todettava, etteivät maistuneet enää ollenkaan sille mille ennen

Mieli teki enemmänkin kasvisruokia vaikken tosiaankaan ole mikään kasviskokki.

Vaan kun ei tiedä paremmasta niin kyllähän nuokin ruuat sitten maistuu ihan hyvälle

Mieli on jotenkin kirkkaampi ilman lihaa,  vaikka mitään muita ihmeellisiä ahaa..elämyksiä ei tuona aikana muuten tullutkaan

Ei lähtenyt kiloja,  päinvastoin taisi jopa tulla lisää yksi tai kaksi :)

Nyt syön sitte taas vaan kasviksia ja opettelen ja taas opettelen niiden käyttöä

Tänään meillä syödään kahta ruokaa lihaa ja sienipateeta
kastike on sama vanha, tuolle lihalle tarkoitettu vaan käyhän se tuolle sienellekkin

Ja niinpä valtakunnassa on taas kaikki hyvin, eh


                                                                        Kukkakaalipyree

-1 kukkakaali pilkottuna
-n.6dl kasvislientä
-1rkl voita
-2rkl smetanaa :)
-1rkl parmesaani juustoa
-paprikajauhetta ripaus
-suolaa
-vastajauhettua mustapippuria

Keitä kukkakaalit oikeen pehmeiksi noin. 12 min
Ota ne sen jälkeen liemestä ja laita tehosekoittimeen ( sauvasekotinkin käy )
Lisää keitinvettä n. 1/2 dl ja soseuta tasaiseksi
Kun seos on tasainen lisää voi, smetana, parmesaani sekä mausteet
Sekoita tasaiseksi ja tarjoa kuumana , nam

Sopii lihalle mutta myös hyvä ranskisten kastike ja nyt en tarkoita kaupan pakaste ranskiksia vaan ihan ite tehtyjä uuniranskiksia

Sitte vähän kokonaista kaprista ja aitoa venäläistä hapankaalia, uuh ja massu kiittää



Joulukukat on vielä täydessä kukoistuksessaan.

Minähän oon jo kohta kuin anoppini jolla on joulukukat vielä kesälläkin, ihme nainen jolta moinen vaan joka vuosi onnistuu.

Mulla yleensä jos kukat kestää jouluun niin voi olla jo  ylpeä
  
Varsinainen viherpeukalo tuo anoppi. No mulla on oikeesti samaan vielä pikkasen matkaa, hi





Jepsistä jee tulihan sitä siinä :)

Nyt massu pinkeänä pitäis ottaa reippaana koiran remmi  käteen ja lähteä tuonne sysimustaan iltaan käpsyttelemään Onnin kanssa ja kaikki varmaankin arvaa, että huvittais ihan hirveesti . Hah hahaa

No mutta morot sitte vaan, kukat nurkkaan  ja heijastinliiviä etsimään



                                                                    ;D ;D Maarit


8 kommenttia:

  1. Nammm...näyttääkin niin hyvältä, että...:)

    VastaaPoista
  2. Minäkin söisin mielelläni kasvisruokia, mutta luulen, että muut haluavat sitä lihaa. En tykkää ruuanlaitosta ja luulen, että kasvisruuat ovat aika työläitä tehdä. Tosin en minä kokkaa noita lihojakaan ;O). Mun kokkaus on lähinnä nakkien kiehautusta ja pakastepizzan lämmitystä. Onneksi mummo kokkaa lapsille, jotta saavat oikeaa ruokaa arkena, kun isi on Hesassa.

    Ihanat amaryllikset. Minäkin leikkelin omani maljakkoon, kun alkoivat hoippua korkeina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös mies haluaa lihaa.. :)) Teen kaksi ruokaa silloin kun ei ole mitään kiireitä, jos taas on kiirus niin silloin mieheni on etusijalla ja ite syön pelkät lisukkeet.
      Oppisin käyttämään myös pakastinta ja teenkin sinne esim. Keittoja ja juurespatoja. Jos ei jääkaapissa ole mitään syömistä niin mullapa on silloin pakkasessa ruokaa . Ha ha ha
      Vielähän minäkin opettelen ja olenkin kasviskeittokirjojen suurkuluttaja tällähetkellä.

      Mulle ruuanlaitto on eeräänlaista - aivot narikkaan hommaa ja teenkin jos vaikka mitä soosseja, stressaantuneena, kiireisenä tai muuten vaan niinä päivinä jolloin on liian hiljaista.

      Ihanaa viikonloppua sinulle

      Poista
  3. Voi mikä ihana seinäfresko tuossa oikealla:) Mutta mieli on kirkkaampi ja olo parempi ilman lihallisia iloja, ihan hävettää myöntää että mässäilin, yök ja oksettaa. Marmedeliakin meni monta kiloa. Hyvää uutta vuotta, ja joulunaika loppuu vasta nuuttina:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo fresko oli maailman mukavin kesäduuni ikinä ;D
      Ja mieli tosiaankin on kirkkaampi ilman lihallisia iloja... ;) Ainoa mikä ajoittain vaivaa on leipä-ähky sillä useinhan nykyään tulee pikku välipala korvattua leivällä ja vielä vaalealla semmoisella ja vaikka yleensä gluteenitonta onkin, niin leipä mikä leipä :D
      Ja niinhän sitä sanotaan, että pas....n määrä on vakio, ja että tyhjällä tilalla on tapana täyttyä !!. Niinpä sitten tässä tapauksessa se tila täyttyisi mielellään kaikella hyvällä ja makealla

      He, ja hyvää viikonloppua

      Poista
  4. Tuossa olisikin haastetta, opetella kasvissyöjäksi. Toki syön kasviksia, mutta pidän myös lihasta. Sopivassa suhteessa. Ihanan näköisiä ruokia olet tehnyt :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentista blogissani.
    Blogisi on mielenkiintoinen ja siinä on herkullisia kuvia, myös muutkin kuin ruokakuvat :)

    Oikein mukavaa talven jatkoa.

    VastaaPoista

Kommentti näytetään hetken kuluttua