Meillä täällä syödään kanaa monta kertaa viikossa . Välillä ostan jäisen kanan pakastealtaasta ,( täältä ei saa tuoretta mistään) ja välillä käytän laiskuuttani maustamattomia broilerinkoipia .
Niin nytkin , ne vaan on niin helppoja käyttä heti , kun taas pakastekana kestää sulaa aikansa .
Höpinät sikseen ja hommiin . Tarvitset siis , sen kanan ,( paketti naturelli koipia)
Pari salottisipulia,
1 valkosipulinkynsi
Nippu basilikaa
sitruuna
3 munankeltuaista
3dl valkkaria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Paloittelin koivet kahteen osaan ja ruskistin oliiviöljyssä muutaman minuutin . Laskin lämpöä ja lisäsin sipulin paistumaan muutamaksi minuutiksi . Basilikasta puolet ja valkosipuli sekaan , muutaman minuutin kypsennys ja 2 1/2 valkkaria perään . Muutama pyöräytys mustapippuria , kansi päälle ja annoin hautua miedolla lämmöllä n. puolituntia
Sillävälin :
Puristin sitruunan mehun kulhoon ja lisäsin siihen 3 munankeltuaista .
Sen jälkeen sekoitin vehnäjauhot loppuun valkkariin 1/2 dl . Hyvä sekoitus ettei jää kokkareita
Kun broileri oli kypsää otin sen erikseen ja pidin lämpimänä .
Suurustin liemen vehnäjauho- valkkari seoksella ja kiehautin hetken , sen jälkeen muna-sitruunaseos joukkoon ja loput basilikasta . Vielä ihan pikku hetki levyllä ja maukas kastike on valmis .
Tarkastin maun ja kaadoin kastikkeen broilerin päälle , nam :))
Kyytipojaksi , tomaattisalsaa ja hyvää leipää
Semmoiset herkut tälläkertaa .
Ohje voi näin äkkiseltään lukiessa tuntua monimutkaselta , muttei todellakaan ole sitä , vaan tosi helppo .
Kannatta kokeilla jos tykkää broilerista ja ennenkaikkea helposta ja hyvästä ruuasta
Jälkkäriksi :
soijajuggea , banaania , vaahterasiirappia ja päälle vielä mantelirouhetta
Mansikka ja basilikanlehti = ihana
Oikeen makoisaa ja aurinkoista torstaipäivää kaikille. Minä vietän sen Kaapon seurasta nauttien
Maarit
Mekin syödään usein broileria ja kalaa...Varmasti ihanaa tulee tuolla reseptillä...:)
VastaaPoistaKastike on uusi tuttavuus, mutta jää ohjelmistoon ;D
VastaaPoistaErikoinen, pikkasen kirpee maku , nam .
Kantsii kokeilla
Pienet vinkit ovat aina tervetulleita. Meilläkin syödään paljon broileria, ja uusia makuvivahteita kyllä tarvitaan :)
VastaaPoistaBroileri on ihan parasta ja söisinkin sitä lähes aina ;D
PoistaKaavoihinko kangistunut ? , he
Herkulliselta näyttää. Minä olen hyvä syömään herkkuja, mutten yhtään innostunut kokkaaja. Onneksi mies tykkää tehdä ruokaa. Muuten olisi aina nakkeja.
VastaaPoistaSulla on siellä sellainen herkkukokki, että ei ihmekkään jos maistuu ;D
PoistaToisen tekemä ruoka on aina hyvää , ah
Ja kyllä nakeillekkin on omat päivänsä :)