tiistai 23. huhtikuuta 2013

Valkosipulietanat

                                                          Vitsi, mihin päivät häviää ?
 Aamulla sitä suunittelee yhtä sun toista ja illalla huomaa ettei ole kerennyt toteuttaa niistä puoliakaan :)
                                                      Uusi yritys joka aamu , ha

                 Aurinkokin oli näemmä sulattanut viikonlopun aikana lumet meidän pihalta ja metsästä
        Onni luuli eilen,  että mulla on joku osuus siihen,  että jokainen kikkara maassa tuoksuu niiin ihanalle
Se kävi vähän väliä hyppimässä mua päin  kuin kiittäen siitä tuoksujen taivaasta mikä lumen alta paljastui
                                            Joka ainoa kikkara oli myös tottakait merkattava
                                    jotta muutkin kulmien kundit tietävät kuka täällä on kunkku
                                                  Tai niin Onni ainakin kuvittelee ;D
                                   Näin keväisin lenkkeihin käytetty aika lähes tuplaantuu
                                                  Ja Onnin nenä on kuin pinokkiolla

Viikonlopun retkieväiden jälkeen tekee mieli kunnon ruokaa,- ja siksipäs hainkin kalaa , pitkästä aikaa
                                                 Ja kun  kauppaan menee oikein nälkäisenä
                   niin sieltähän tarttuu mukaan monenmoista muutakin kuin se mitä lapussa lukee
                                                                   Kuten etanoita :)
                                    Nam , ne vasta on herkkua - valkosipulietanat , lurps
                                        Ja kaiken lisäksi älyttömän helppo ja nopea ruoka


                                                                 Etanoita suolaliemessä .
                                 Avataan purkki, huuhdotaan ja laitetaan etanat omiin koloihin


                                                                    Sekoitetaan

                                                                      150g Voita
                                                               5 Valkosipulinkynttä
                                                                    1/2 dl Persilliaa
                                                      Ripaus suolaa ja mustapippuria
                                                      (Ja lopuksi parmesaan juustoa)

                                          Sekoita kaikki tahnaksi ja laita etanoiden päälle koloihin

        Yhestä pienestä purkista tulee yleensä 3 noita pannuja , samoin toi tahna riittää noihin 3 pannuun :D


                                                               Uuni 225 ja aika n. 10 min

                                                    Siis mailman helpoin ja nopein herkku
                                  vaaleaa leipää kyytipojaksi,- ja sitten etanat vaan ääntä kohti
                                                                               Lurpsis

          Etana kuulostaa ehkä ällöltä,  mutta kannataa silti kokeilla koska ovat niin vietävän hyviä , nam
                       Vaikka kuinka moni on yhden maistamisen jälkeen tehnyt näitä kotona :DD

                                                                       Joten

                                                             Ennakkoluulot veks

Lopuksi

                                                         Kraavasin vielä kokonaisen lohifileen

                                                            Se se vasta herkkua onkin


Jottei aina höpistäisi ruuasta 

Niin näytän teille viikonlopun saldon :D


Uudet ihanat mårbacka pelarguoniat
mummin akkunalla :)


Yläkerran vessaan oli ilmestynyt ovi ;D
Remontin takia siinä oli vielä viimeviikolla pelkkä ruma verho


                                                                   Uusi ihana hääkirja
                                              Jos vaikka saisi siitä nuoripari vinkkejä ,hi


                                                      Ja viimeisimpänä vaaan ei vähäisimpänä
                                      Viimeinenkin huone tässä talossa on nyt valmis , jippppii

                                                     Mun kulta on ollut viikonloppuna ahkera

                                      Nyt vien Onnin ulos ja alan sitten tehä herkkuja ruokapöytään,
                                                                              tralallaalaa


                                                                              Maarit

                                         JA kiitos taas kivoista kommenteista edelliseen postaukseen  ;DD

14 kommenttia:

  1. Aivan upea kuva valmiista huoneesta....ja etanoistkin tykkään...:D

    VastaaPoista
  2. Uudessa huoneessa on tunnelma kuin " luostarissa " hi,
    mistäköhän se johtuu ?
    noista seinistäkö ?
    No, tykkään tosta huoneesta tosi paljon

    VastaaPoista
  3. Tykkään kyllä etanoista, mutta itse en ole koskaan vielä rohjennut laittaa. Mutta jos noin helppoa, niin voisipa melkein vapuksi kokeilla:)
    Ja uusi huone on ihana, sellainen rauhoittumishuone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi laita ihmeessä, niiden teko on tosi helppoa :) Mulla seiso eka purkki puolivuotta kaapissa . Petri sai joululahjaksi sen ja etanapannun .
      Vetkutin sen tekoa kun luulin sen olevan monimutkaista . Nytkyään meillä saatetaan syödä niitä monta kertaa viikossa . Ainekset saa siwasta ja aikaa sen tekemiseen kuluu noin vartti eikä hintakaan päätä huimaa . Purkki 3.95 ja siitä tulee 3 pannua :).
      Lupasin juuri äidille tehdä etanoita vappuna siman kyytipojaksi ;DD
      Ei muuta kun etanapannun ostoon , nam

      Poista
  4. Nam, nuo etanat näyttävät ja kuulostavat hyviltä. Osuit lisäksi oikeaan, ennakkoluulojen kanssa tässä painitaan, että uskallanko sellaisia maistaa ja ostaa kaupasta. En viitsisi sijoittaa pannuun ja etanoihin jos en yhtään tykkääkään, pitänee varmaan jossain maistaa niitä ensin :) Tai noita pannujahan varmaan vois kirpparilta saada halvallakin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannuja ei kannata kirpparilta jahdata kun maksavat halpahalleissa muutaman euron .
      Ei muuta kun kokeilemaan vaan ;=D

      Poista
  5. nuo etanat kuulostaa ihanalta..hitto ku ei oo tollassii pannuja millä tehhä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin hyviä et vievät kielen mukanaan ;D Mies syö helposti kaksikin pannullista kerrallaan , nam :)
      Noita etanapannuja saa oikeestaan vaikka mistä , ite oon ostanu honkkarista ja tokmannilta ja yhen jopa mein kylällä olevasta hintakaaresta . Kannattaa kattella noista ja muistakin . Hintaa tuommoisella on n.5e korkeintaan ja etanat meidän s-marketissa 3.95
      Ihanaa , nopeeta ja halpaa herkkua

      Ja nyt kipinkapin pannu ostoksille ja sitte herkuttelemaan

      Poista
  6. Tiedätkö, minulla on nyt ennakkoluuloja kun meinaa tulla ylös. En voisi ikinä syödä etanoita tai simpukoita tms.
    Olen herkkäkurkkunen ja ajatuskin etanoista ja vielä valkosipulin kanssa etoo. Mahtaisikohan koskaan missään vaiheessa tullakaan sellaista tilannetta, että söisin etanoita. Mietin, että jos ei mitään muuta saisi ja kuolisin muuten niin tekisinkö sen ratkaisun, että kuolisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih , kuuluin ennen tuohon samaan kastiin eli yäk- en syö . Kuulostaahan etana ällöltä myönnän ;D
      Ja se myös näyttää siltä , hahaaa.
      Mutta, mutta sadut muuttuu ja nykyään syön niitä oikein suurella ruokahalulla ;D
      Totuushan on kuitenkin se, että ollaan kaikki erinlaisia ja se ettei kaikkien ole kaikesta tykättäväkään ;D
      Siksi juuri ruokakulttuuri on niin laaja ja moninainen , että kaikille löytyy varmasti jotakin herkkua suuhun pantavaksi. Hyvä niin

      Mulla on tänä keväänä edessä etanoiden pyydystys operaatio tuolta kukkapuskista . Pitäiskö uhata niitä paistinpannulla , jospa tajuaisivat häipyä ilman myrkkyjä , =D ;D

      Mukavaa keskiviikkoa sinne punaiseen tupaan ;D


      Poista
  7. Etanat kuuluu monella samaan kastiin simpukoiden kanssa eli siihen "en kyllä varmana ikinä syö, yök!".
    Työkaveri tuli miehensä kanssa syömään ja molemmat ilmoitti etukäteen, että he eivät sitten mitään niljakkeita syö! ;-) No, totta kai heille sitten piti tarjota niitä niljakkeita ja hauduttelin valkoviinissä sinisimpoukpoita ja ai, että ne maistuivatkin hyviltä ja ohjetta pyydettiin kotiinkin. Eli ei noihin kuole, kannattaa testata! :-)
    Ja nam, noi Maaritin etanat on hyviä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinisimpukoita en ole maistanutkaan ja ne kuulostaa kyllä aika ....:D
      No joskus teet meille ? niin katotaan meneekö alas ;D

      Poista
  8. Onpas teillä syöty varsinaista herkkua. Itse en niin etanoista piittaa mutta kampasimpukat ovat todella hyviä :) Niin, ja se tärkein melkein unohtui sanoa, että ihana blogi. Jäin lukijaksi :)

    VastaaPoista

Kommentti näytetään hetken kuluttua